Джордж Клуни в няколко истории за любов, приятелство и щедрост

eva.bg 18 November 2020

Снимка: GQ

Джордж Клуни краси корица на новия брой на GQ, които го определиха и за Икона на годината. В интервю за броя 59-годишният актьор откровено разказва за приятелите си, семейството, любовта в лицето на съпругата си Амал, новата му роля на баща.

Ще започнем с потвърждение на историята отпреди няколко години, че Джордж Клуни е раздал по един милион долара на 14 свои близки приятели, които са му помагали преди да стане известен и са били до него винаги, когато е имал нужда от тях. През 2017 година няколко медии разпространиха тази информация, като необичайната проява на щедрост се състояла през септември 2013. Тогава обаче не последваха коментари нито от страна на Клуни, нито на въпросните приятели.

Какво се е случило? Джордж Клуни кани най-близките си приятели на вечеря в дома си и връчва на всеки от тях по едно куфарче. А вътре има по един милион долара в банкноти от по 20 долара. Сега Клуни за първи път коментира постъпката си.

По това време той все още нямал семейство, с което да харчи натрупаното си богатство, но пък имал много верни приятели. „Това са страхотни мъже, които в период от 35 години са ми помагали по един или друг начин. Изключително близки сме. Без тях не бих имал нищо от това, което съм постигнал – пари, слава, кариера. Помислих си, че ако утре ме прегази автобус, всички те ще бъдат включени в завещанието ми. И тогава се запитах защо, по дяволите, чакам да бъда блъснат от автобус“, казва в интервюто Клуни.

Било му особено трудно да намери такова количество пари в брой и да ги достави в дома си без да се притеснява, че ще бъде обран някъде по пътя. А преди да връчи куфарите на приятелите си, извадил световната карта и им показал къде е бил и какво е направил именно благодарение на тях.

Сред близките му приятели, които са получили куфар с един милион долара в онази вечер, са съпругът на Синди Крауфорд Ранди Гербер, актьорът и режисьор Грант Хеслов, бившият актьор Томи Хинкли и актьорът Ричард Кайнд.

„Винаги съм вярвал, че няма да се оженя, че няма да имам деца. Никога не съм и искал. Имах работата си, имах страхотни приятели и бях твърдо убеден, че животът ми е пълен, че се справям страхотно.

Не осъзнавах колко съм бъркал и колко празен всъщност е бил животът ми, преди да срещна Амал. И тогава всичко се промени. Осъзнах какво огромно празно пространство е имало в мен. Никога не съм бил в ситуация, в която животът на някой друг да е по-важен за мен. След това се появиха и децата, които са толкова малки, които трябва да бъдат хранени, обгрижвани...“, казва Клуни по повод срещата с голямата му любов Амал, последвалия брак и появата на близнаците им.

Той е категоричен: „На 52 години срещнах любовта на живота си и съм наистина щастлив. Всъщност, никога не съм бил толкова щастлив в една връзка, както сега. Не съм си и представял, че мога да бъда.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР