Коледен базар Капана

18 November 2020

От 19 до 26 декември Пловдив ще се превърне в своеобразната зимна столица на България, защото в сърцето на града отново ще се пробуди станалият вече традиция Коледен базар Капана. И тази шестта поред година, организаторите на Капана Фест ще превърнат Малката Главна или автентичната главна улица на квартал Капана, ул.Райко Даскалов, в една от най-големите празнични атракции. Това ще бъде и най-дългият Коледен базар Капана – цели 8 дни.

Основният акцент за поредна година ще бъде върху тематичния творчески базар, на който ще си дадат среща 93-ма от най-интересните и вълнуващи автори и артисти в България. Десетки щандове ще намерят своя дом на ул. "Райко Даскалов" ще представят майсторлъка на талантливи родни творци, които ще представят ръчно изработени коледни играчки, картички, ароматни и декоративни свещи, красиви бижута, керамика, дървени артикули и дърворезби, картини и какво ли още не. От щандовете за натурални храни и напитки ще се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши.

Организаторът на събитието и създател на Капана Фест Никола Сивков сподели, че Коледен базар Капана ще се проведе съобразно всички противоепидемични изисквания на местните и национални власти и ще бъде изцяло съобразен с актуалната епидемичната обстановка в Пловдив и страната.

1 КОМЕНТАР
1
Ema
18 November 2020, 12:52

Не е все пак момент за рекламиране на събирания, създаващи многобройни контакти, размяна на предмети и присъствие на алкохол, който отслабва осторожността. Иначе при колегите ви от другите медии рев, колко нови заразени има и как няма места в болниците.

ТВОЯТ КОМЕНТАР