Как принц Чарлз отпразнува рождения си ден

eva.bg 16 November 2020

Снимка: Getty Images

На 14 ноември принцът на Уелс навърши 72 години.

Той отбеляза повода с дейност, превърнала се вече в традиция за него. Чарлз бе гост редактор на влиятелното британско издание Country Life, в което публикува много специална статия.

В своя текст принц Чарлз говори за силата на вярата в доброто през трудна година като тази. Засягайки проблемите за пандемията, принцът призова всички хора да допринасят с по нещо за по-доброто бъдеще:

„Нашата страна, заедно с целия свят, премина през много промени, които никой не би могъл да предвиди никога. Несигурността се превърна в основно положение, с което трябваше да се научим да живеем. Неща, които не сме си и представяли, станаха обичайни. Необикновеното стана нормално. Но колкото и лесно да ни е да се фокусираме върху загубите, провалите и проблемите, трябва да знаем, че ако животът на земята ни учи на нещо, то е необходимостта да се планира бъдещето и да се правят опити то да бъде по-светло от настоящето“, казва синът на кралицата, като продължи:

„Нека бъдем мъдри и да мислим с няколко хода напред. Хоризонтът на възможностите ни е тесен, затова не трябва да изпускаме нито един шанс, с който можем да извлечем нещо положително от тази криза. Когато се възстановим, на първо място трябва да поставим природата, нашата планета, нашите деца и внуци“, категоричен е Чарлз.

Тези думи отразяват още една дейност на принца на Уелс. Той създаде инициативата EarthShot, с която насърчава парично хората, търсещи решения на екологичните проблеми. Заедно с Дейвид Атънбъро, принцът стартира глобален награден фонд на стойност 50 милиона британски лири, предвидени за най-големите екологични предизвикателства.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР