Как да запазим дрехите си чисти и здрави за по-дълго в 5 лесни стъпки

eva.bg 06 November 2020

Дрехите винаги са били сериозно перо в бюджета на всеки от нас. Един от най-добрите начини да спестим пари за дрехи е да се грижим добре за тези, които вече притежаваме. От друга страна, за да се грижим добре за тях, трябва да сме сигурни, че ги перем правилнo.

Грешките, свързани с прането могат да отнемат от интензитета на цветовете, да развалят формата на дрехите и да съкратят значително техния живот.

Добрата новина е, че има много неща, които можем да направим, за да запазим любимите си дрехи като нови за по-дълго време.

Подготвили сме ви списък с 5 полезни съвета, свързани с грижата за дрехите при пране:

Четете символите за пране върху етикетите на дрехите

За разлика от много други неща в живота, дрехите идват с инструкции за употреба! Четете ги внимателно. Те предоставят важна информация относно правилната за всяка дреха температура на пране, препоръки за сушене и гладене, за да можете да се грижите за тях по най-добрия начин. Бонус съвет: Проверете етикетите на дрехите още в магазина, преди да сте ги закупили. По този начин ще избегнете покупката на дрехи, за които е позволено само химическо чистене, или изискват други твърде ангажиращиили специфични грижи.

Погрижете се за петната по дрехите си навреме

Колкото и да сте внимателни, все някак може да се окажете с петна по дрехите си. Когато забележите петно, важно е да действате бързо, защото петната стават по-трудни за премахване с времето. Поради тази причина, не е добре да оставяте дрехите да се застояват твърде дълго в коша за пране. 

Говорейки за петна, знаете ли, че до 70% от замърсяванията по дрехите ни са невидими? Те се причиняват от пот, себум и други замърсявания, идващи от кожата ни, които проникват в дрехите, натрупват се в тъканите и водят до нехигиенично пране. Тази година Ariel засегна тази тема, давайки яснота и решение на един невидим, но значителен проблем - с новия си продукт Ariel Allin1 PODS +Oxi ефект.

Ariel Allin1 PODS +Oxi има нова изключителна технология,наречена Purezyme™, която изпира в дълбочина и премахва дори невидимите петна. Разликата може да бъде забелязана под UV светлина!

Във видеото долу можете да се запознаете с това, което „вижда“ Ariel. В проведения тест под UV светлина е видимо как благодарение на изключителната технология Purezyme™️, Ariel "открива" натрупаните замърсявания, изпира в дълбочина и премахва дори невидимите петна!

Дозирайте правилно препарата за пране

Може да ви се струва, че по-голямото количество перилен препарат ще направи дрехите ви по-чисти, но истината е, че всъщност има обратен ефект, тъй като може да образува филм върху тъканите и да причини избледняване на тъмните и пожълтяване на белите дрехи. С гел капсули е по-лесно от всякога! С тях можете да забравите за меренето и дозирането на препарат при всяко пране. Просто поставете капсулата в пералнята в задната част на барабана, под прането и пуснете. Готово!

Тук отново ще ви напомним, че всяка една капсула Allin1 PODS съдържа идеалното количество перилен препарат за едно изпиране. Освен това, новата специална Purezyme™ технология има силата да премахне потта и другите замърсявания, идващи от кожата ни, които действат като лепило за събиране на невидими петна по дрехите ни.

Разделяйте прането по цветове

Когато сортирате дрехите си за пране, от съществено значение е да знаете как да разделите цветовете на прането. Общото правило е да ги разделяте на три купчини: една за бели, една за светли и една за тъмни дрехи. По този начин ще избегнете оцветяването на светлите дрехи. Имайте предвид,че твърде високата температура се отразява негативно на тъмните и ярки цветове и е препоръчителна само при пране на кърпи и спално бельо.

Използвайте мрежести торбички за бельо и чорапи

Мрежестите торбички позволяват на водата и перилния препарат да достигат лесно до тъканите, като в тях деликатните дрехи са по-защитени по време на всички цикли на пране. С употребата им можете значително да намалите вероятността сутиените ви да се деформират или чоропогащниците ви да се заплетат и разпънат. С помощта на мрежестите торбички ще сложитекрай и на безследно изчезналите чорапи!

За съжаление, дрехите не са вечни. С времето те неминуемо се износват и избледняват и ни се налага да се разделим с тях. И все пак, ако се стараем да бъдем малко по-внимателни в начина, по който ги перем, можем да им се радваме значително по-дълго. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР