Хиалурон+пептиди: ключът за тонизирана кожа

Люба Вангелова 29 October 2020

Миналата година списание Allure постави началото на своеобразна бюти революция, отказвайки да използва термина “антиейдж” за козметични продукти. Според главния редактор на списанието Мишел Ли “по този начин потвърждаваме, че възрастта не е несъвършенство, срещу което трябва да се борим. Красотата не е запазена само за младостта. Тя трябва да се празнува на всяка възраст.”

Днес жените на 45+ все още са млади, живеят активно, учат нови неща, сменят професиите си, влюбват се. На мен ми остава още година до тази заветна цифра на възрастта, но е сигурно, че тонусът и жизнеността ми не кореспондират с числото на възрастта ми. И като всяка жена, която търси начин да съхрани красотата си максимално дълго и в максимално естествен вид, се насочвам към доказаната козметика.

Продуктите от линията Hyaluronic Gold на Bioten обръщат подхода в грижата за зрялата кожа. Линията включва четири продукта - дневен и нощен крем, околоочен и перлен серум. И, признавам, името й веднага ме привлече. Откъде идва то? Всъщност това е красноречива комбинация от имената на двете активни съставки - Hyaluronic Booster и Golden Proteins.

Hyaluronic Booster е ясно с каква роля е във формулата - осигурява три типа форми на хиалуронова киселина: хиалуронова киселина със запълващ бръчките ефект, хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло и стимулатор на хиалуронова киселина и колаген. Те подпомагат намаляването дължината и повърхността на бръчките, стягането на кожата, а от там и на лицевия контур, както и видимото озаряване, което е следствие от изглаждането на повърхността й.

Golden Proteins представляват полипептиди от ориз и грах. Ролята им е да спомагат увеличаването на хиалуроновата киселина, което визуално изглежда като намаляване на бръчките, заради запълването им, намаляват и възрастовите тъмни петна и пигментацията.

За мен най-впечатляващи от линията са дневният крем и перленият серум. Първият се бори на най-активния фронт срещу бръчките – агресивното въздействие на околната среда през деня, а другият го подпомага в тази му задача, като осигурява стабилна основа от сутринта.

Нежен, но мощен серум

За съжаление с възрастта енергийният метаболизъм на клетките се забавя, което е и една от причините за намаленото производство на колаген и за стареенето на кожата. Серумът Hyaluronic Gold е с 90% съставки с естествен произход и с истински осезаем уплътняващ ефект. Действието на комбинацията от 3-те вида хиалуронова киселина, екстракт от ферментирал ориз и витамин В3 възстановява първоначалния тонус и метаболизъм на кожата, което на свой ред увеличава производството на колаген, а в крайна сметка и води до изглаждане на бръчките. Самият перлен серум е скрит в перлите, като след изпомпване те се разпукват и го освобождават. Така е гарантирана неговата ефикасност.

Текстурата на практика е неосезаема, изключително лека и фина, попива в кожата неусетно след нанасяне. Веднага след това видимо кожата е изпълнена, с по-равна текстура и се появява естествено сияние. Още един плюс е и нежният и ненатрапчив аромат. Със сигурност ще ви се иска да използвате серума до последна капка.

Сила срещу бръчките през деня

След серума нанасям дневния крем Hyaluronic Gold. Разбира се, че е с SPF10 - защита, която предпазва от вредното въздействие на инфрачервени лъчи и видима светлина, от които не можем да се скрием и през зимата. Той се бори с бръчките на всички фронтове, като за това му помагат освен активните съставки, също и 85% съставки от натурален произход за разкриване на естествената младост на кожата. За изпълнената, сияйна и стегната кожа благодаря на 30 млн хиалуронови капсули във формулата и на полипептидите golden proteins, които спомагат синтеза на хиалуроновата киселина и намаляват тъмните петна по кожата. Тази хидратираща мощ оказва супер помощ на кожата през целия ден, затова я нанасям сутрин върху почистено лице. Повърхността й става веднага по-равна, по-плътна, без остатъчен блясък и усещане за нанесен слой козметика. Мимическите бръчки, за които винаги внимателно следя, стават по-малко забележими (обяснявам си го с моментално изравнената текстура). Върху околоочната зона нанасям съответния околоочен крем Hyaluronic Gold, който има подобно подсилващо влагата и стягащо действие.

Екологична грижа

Като осъзнат потребител, образоващ се всеки ден по отношение на значението за опазването на околната среда, обръщам внимание и на грижата за природата, която козметичните марки декларират. Цялата серия Hyaluronic Gold е израз на вниманието на компанията Bioten към опазването на околната среда. Дневният и нощен крем са в стъклени бурканчета от 30% рециклиран материал, а всички четири продукта са със 100% рециклируеми опаковки, със FSC сертифициран картон от отговорни източници.

Без значение от възрастта ви, обърнете внимание на кожата си - колко е овлажнена, каква е текстурата й, какво е състоянието на пигментацията й. Консултирайте се с дерматолог и дори да сте доста над 45+, може да се окаже, че именно за вас е линията Hyaluronic Gold на Bioten. Всъщност, може и да сте късметлийка и да е точно за вас.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР