В дневника на Първата дама на САЩ

Мелания Тръмп разказва как е изкарала коронавируса

eva.bg 16 October 2020

Снимка: Getty Images

На официалния сайт на Белия дом се появи текст в блога на Мелания Тръмп.

Там Първата дама на САЩ споделя част от дневника си, в който е описала собствения си опит от коронавируса, с който неотдавна стана ясно, че семейство Тръмп са се заразили. Също така Мелания отправя съвети и подкрепа към всички, които са били засегнати от болестта.

Ето какво имаше да каже тя:

„Преди две седмици ми беше поставена диагнозата, която получиха вече толкова много хора в страната ни, а и по света. Дадох положителен тест за COVID-19. Съпругът ми, държавният глава на САЩ, даде същия резултат.

Първото нещо, за което помислих, бе нашият син. За мое голямо облекчение той даде отрицателен тест, но въпреки това, както много други родители, не можех да не си помисля за това какво ще се случи утре или на следващия ден… Страхът ми беше оправдан – когато го тестваха отново, той даде положителен резултат. За щастие той е силен тийнейджър и не проявява симптоми. В известен смисъл се радвам, че преминахме през всичко това едновременно, за да можем да се грижим един за друг и да прекарваме време заедно.

Имах голям късмет болестта да се прояви при мен с минимални симптоми, макар че ме порази изведнъж, а в следващите дни се чувствах ужасно. Имах болки в тялото, кашлица, главоболие и се чувствах изтощена през по-голямата част от времето. Избрах да сменя начина си на живот, за да се излекувам по-бързо. Пиех важни витамини и ядях само здравословна храна. Винаги ще съм благодарна на невероятните лекари, които се грижеха за нас и ни дадоха професионалната си преценка. За мен беше непознато чувство да бъда пациент, а не човек, който се опитва да мотивира нацията да остане в безопасност и да се грижи за здравето си.

Но така изпитах от личен опит COVID-19. Като пациент и човек, който има късмета на много медицинска подкрепа, се оказах още по-благодарна на лекарите на първа линия навсякъде по света – просто „благодаря“ не е достатъчно, за да се отплатим на тези хора.

Когато се възстановявате от боледуване, имате повече време за размисъл. Щом откараха съпруга ми в болница Walter Reed като предпазна мярка, започнах да мисля за семейството си. Замислих се за стотиците хиляди хора, засегнати от пандемията, която покосява без ред, независимо от положение и статут. Там няма дискриминация. Живеем в безпрецедентни времена, а с наближаването на изборите не беше трудно да попаднем в капана на много негативна енергия.

Страната ни е преминала през много трудности и несгоди, затова се надявам, че COVID-19 е просто поредната пречка, за която ще можем в бъдеще да разказваме на децата си как сме преодолели. Аз се утешавах се с добротата и състраданието, които съм срещала както у нас, така и по света от различни хора. В момента е важно да извлечем полезни уроци от целия процес. Затова призовавам всички да се опитат да живеят възможно най-здравословен живот. Балансираната диета, чистият въздух и витамините са наистина основни за здравето на нашите тела. Състраданието и смирението също са от ключово значение, за да поддържаме умовете си силни. Най-важното нещо по време на възстановяването ми беше възможността да разсъждавам върху ценността на семейството, приятелите, работата ми. Да видя колко е важно да остана вярна на себе си.

С радост ви споделям, че вече дадох отрицателен тест за вируса и се надявам да се върна към задълженията си възможно най-скоро. Заедно с тази добра новина, искам хората да знаят, че осъзнавам големия късмет за възможността моето семейство да получи такива грижи. Ако сте болни или се грижите за болен, ще мисля и ще се моля за вас всеки ден. Благодаря на всички, които ни пожелаха бързо оздравяване и се молиха за семейството ни. Вие ще останете в сърцата ни!“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР