Национален Розов ден в подкрепа на борбата с рака на гърдата

Промени ли се отношението ни към заболяването?

08 October 2020

Национален Розов ден – 8 октомври се превърна в своеобразна традиция в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата, затова няма да пропуснем да го отбележим и през предизвикателната 2020 година. Той се провежда по инициатива на Avon България и е ден, в който компанията призовава всеки, желаещ да покаже подкрепата си, да облече розово и сподели пост в социалните си мрежи с хаштаг #avonpinkday, #вижпромяната и #WatchforChange.

Промяната е основна тема в борбата срещу рака на гърдата през тази година. Това е промяна най-вече в мисленето и знанието ни за рака на гърдата, промяна, която ни помага по-целенасочено да се борим с болестта и възможно най-рано да я откриваме и лекуваме.

Днес знаем, че ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот. Именно затова никоя жена не бива да бъде в неведение относно болестта. Днес знаем, че проблемът изисква гласност, осъзнаване и взаимност – от цялото общество, всеки ден. Промяна се усеща с всяка следваща година, когато все повече хора подкрепят кампанията и показват, че истински вярват в нея, постоянни са в посока превенция и познават симптомите на болестта.

За съжаление статистиката продължава да бъде все така стряскаща - над 50 000 българки са диагностицирани с рак на гърдата, а случаите се повишават със средно 3800 всяка година. Все още има много жени, които поради една или друга причина пренебрегват здравето на своите гърди и не са постоянни за своя годишен профилактичен преглед. Именно затова кампании за информираност и подкрепа продължават да са все така необходими и актуални за българката.

Благодарение на общите усилия на представители и клиенти на Avon, компанията е дарила над 1 500 000 за превенция и ранна диагностика на болестта. Вече 5 години кампанията си партнира успешно сФондация „Една от 8“, благодарение на които успява да разшири своя обхват и да окаже подкрепа на диагностицираните жени. Дарените от Avon средства осигуряват безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която Фондация „Една от 8“ предоставя директно на засегнатите жени, техните близки и семейства.

Повече информация за кампанията ще откриете на Facebook страницата на каузата: https://www.facebook.com/avonmissonbg/

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР