Кралиците на подиума

Тяхната история от първо лице

eva.bg 07 October 2020

Когато става въпрос за супермодели, винаги ще се връщаме към 90-те години, когато на модния подиум и по кориците на списанията властваха топимена като Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън.

Всички те вече са над 50-годишни, но все още очароват, пленяват и имат какво да покажат и разкажат. За щастие Apple TV+ им дава този шанс чрез документален филм, в който ще са главни действащи лица и ще разкажат историите си, безценни спомени, преживявания, незабравими моменти...

Режисьор на филма, който ще бъде мини сериал, е носителката на две награди Оскар Барбара Копъл. Изпълнителни продуценти ще бъдат Браян Грейзър и Рон Хауърд.

„Със сестрите ми Кристи, Линда и Синди сме много развълнувани, че ще споделим историята си със света“, заяви Наоми Кембъл.

„Радвам се, че отново ще се събера с приятелките си, за да покажем как супермоделите надхвърлиха традиционните възприятия и границите на професията модел“, каза и Синди.

Карето красавици ще върне зрителите назад във времето – още от началото на кариерите им на модели през 80-те години, как са се срещнали, какво са постигнали, как са променили цялата модна индустрия. Филмът ще е от четири серии и нямаме търпение да го видим.

Преди време в интервю Наоми Кембъл заяви: „В миналото мисленето не беше така свободно, както днес. Имало е ревюта, за които не биха и помислили да вземат цветнокож модел. Но аз имах истински приятелки до себе си. Линда и Кристи винаги се застъпваха за мен. Те ме защитаваха. „Ако не я вземете, и ние няма да участваме“, заявяваха те най-директно, когато виждаха дискриминация. Днес с Линда, Синди и Кристи все още сме много близки. Животът ни събра от различни части на света, ако не беше работата ни, сигурно никога нямаше да се срещнем. А днес те са второто ми семейство, макар и да не се виждаме толкова често, колкото бихме искали. Но винаги ще съм им благодарна. И знаете ли, днес такова истинско приятелство и подкрепа в индустрията са рядкост. Хората сега мислят само за себе си“, разказва Наоми.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР