Стилът на… Наоми Кембъл

Александрина Петрова 06 September 2020

Снимка: Getty Images

Наоми Кембъл! Името говори само за себе си. Едно от най-емблематичните лица от златната ера на 90-те, когато се появява понятието „супермодел“. Тя, заедно с другите „супермомичета“ - Кейт Мос, Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста, Синди Крауфорд - правят истинска революция в модната история, преобръщайки посоките й, и без съмнение размивайки нейните граници и правила.

Наоми е може би единственият супермодел, който не се е оттеглил и продължава да покорява световните подиуми и кампании на 50-годишна възраст. И тъй като е работила с най-знаменитите дизайнери и таланти в модния свят, Кембъл е имала възможността да развие голямо въображение и уникален личен стил, в който не играе по нечии правила.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Да, на модните подиуми, с огромен екип зад кулисите, тя винаги е блестяща (казват, че походката й на котешката пътечка е ненадмината до ден днешен), но що се отнася до отнася до личния й гардероб и стил, Наоми сама успява да превърне света в свой подиум.

През годините тя заслужено си спечели призванието на модна икона, тъй като бе парти момиче и задължителен гост на най-бляскавите светски събития. А там, както и по най-престижните червени килими, Наоми винаги изпъква с визиите си.

Ако можем да научим няколко модни правила от супермодела, то те биха били следните. На първо място - забавлявайте се! Модата трябва да ви носи удоволствие и да ви помага да изразявате себе си. Наоми обича да се заиграва с всеки детайл от визията си – от аксесоарите, до грима. Акцентът може да бъде там, където решите.

След това – преоткрийте палтото с косъм! За Наоми това може да се превърне в основен аксесоар на всеки тоалет. Пухкаво оувърсайз палто с атрактивен цвят? Кембъл казва „да“ с две ръце! (Е, трябва да подчертаем, че Наоми носи само изкуствена кожа и подкрепя PETA, за моден свят, която не използва животни в производството си).

Друго важно правило, което можем да научим от Наоми Кембъл, е да не се срамуваме от сексапила си. По елегантен начин тя много пъти е успявала да внесе доза сексапил и в строгите тоалети. Също така Наоми обича да експериментира с бельото, превръщайки го от скритата дреха в основа на визията. Неведнъж тя е комбинирала изчистен сутиен със сако или друга ефектна връхна дреха.

„От 15-годишна възраст до момента работя като модел. Явно хората виждат нещо в мен, за да се задържа в индустрията толкова години. Иначе досега щях да съм вън от играта", казвала е тя.

Вижте най-добрите визии на Наоми Кембъл през годините в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР