Обратно в офиса

eva.bg 08 September 2020

Пандемията от COVID-19 стана причина милиони хора по света да минат в режим работа от вкъщи, включително и редакционният екип на Attica Eva. И докато тогава основните интериори съвети и решения бяха в посока реорганизация на пространството вкъщи, за да се оформи приятен и удобен кът за работа, то дойде време офисът отново да събере колегите.

Независимо колко предимства има home office тенденцията, основният недостатък е един и доста сериозен – липсата на социален живот и офис среда.

Завръщането в офиса е още по-приятно, когато говорим и за изцяло нови пространства, свързани с преместване в нова сграда, пренареждане на работната рутина, оформяне на нови творчески пространства, така че вписването в новото нормално, да не носи прекалено много тъга по старото нормално.

Екипите на списанията EVA и Grazia усетихме разликата, защото вече се помещаваме в нова модерна сграда в центъра на столицата. Завръщането в нов офис, носи усещане за ново начало, от което всички имаме нужда.

Новият офис обаче крие и предизвикателства, свързани с изхвърляне на ненужни вещи, пренареждане на настоящите, избор на подходящи мебели. В случая индустриалната стилистика на новите помещенията изискваше и подобен подход към мебелировката. Избрахме за свои партньори в оформянето на офис пространствата Мебели Виденов, за които не са чужди нито ърбан визията и индустриалният шик, нито творческата атмосфера и уютът.

Индустриалният стил има няколко ключови компонента, с които всеки „новодомец“ трябва да се съобрази - цветовете са в стилистиката на сивото и черното, стените са с акцент бетон или тухла, виждат се конструкциите на сградата – независимо дали става въпрос за таван или стана, прозорците са големи, пространството също. Това означава, че изборът на мебели е ограничен като цветове и стилистика на формите. А колкото до избора на столове и бюра, освен правилната гама, винаги приоритет са комфортът и практичността.

Мебели Виденов отговарят на избраната интериорна концепция да предложат решения, необходими за оформянето едновременно на модерен и на функционален офис. Актуална тенденция в момента е интелигентното съчетание на метал и дърво, като по-този начин атмосферата носи и доза уют, характерен за съвременния дом. Преходът от периода на home office към завръщането в реална работна среда по този начин минава плавно и без стрес.

Не бива да пренебрегваме и стандартите на ергономията, като при Мебели Виденов открихме възможността да бъдат  осъществени изискванията за удобство. 

Основен съвет при мебелирането на ново офис пространство е да се заложи на опита на компанията, логистиката на избраната фирма за обзавеждане да е много добра, да се работи в рамките на обявените срокове за доставка и да има бърз монтаж.

Мебели Виденов са компания с над 30 години история, месечно доставят 30 000 продукта чрез собствена логистична мрежа, реализирали са доставки до 80% от всички 5259 населени места в България, доставката е безплатна, монтажът изключително бърз. Ние заложихме на опита.

И въпреки че работата от офиса продължава да се съвместява с вече успешно изградената home office рутина, „завръщането в нов офис“ крие особено усещане за свежо начало. Пожелаваме ви го и на вас!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР