Синелибри 2020 – възпитание на чувствата

Тази година фестивалът ще е в два формата: на живо и онлайн

09 September 2020

Задава се шестото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който и тази година ще омагьоса публиката с литературни сюжети, претворени на екрана. Фестивалът ще се състои между 18 октомври и 8 ноември под мотото „Възпитание на чувствата“. Освен София домакини на събитията ще бъдат градовете Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Благоевград.

Поради усложнената обстановка в резултат от разпространението на коронавируса фестивалът адаптира значителна част от програмата си за паралелно излъчване онлайн чрез платформата Neterra TV+. При строго съблюдаване на здравните мерки ще се проведат вълнуващи срещи на живо със специалните гости.

Кинозаглавията тази година ще бъдат разпределени в няколко модула, обединени от слогана „Възпитание на чувствата“. Секцията с филми, които се състезават за голямата награда за литературна адаптация, носи заглавие „Ако всички мислеха еднакво, нямаше да има състезания“. Останалите модули са титулувани с оглед на жанровата специфика на филмите: „Доводите на сърцето“, „Сънят на разума…“, „Който няма чувство за хумор, няма чувства“, „Музиката е стенограма на емоциите“, „Мъдростта побеждава съдбата“. Лесно ще разпознаете секцията с документални филми, озаглавена „Когато фактите говорят…“, както и българските екранизации, събрани условно под знаковата фраза „Само ти, сърце…“. Фестивалът ще предложи и няколко „Кратки изкушения“ - избрани късометражни филми, които също се уповават на литературни произведения.

Следете за подробности на сайта на Синелибри.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР