Чисто и просто

Люба Вангелова 07 September 2020

Как може в това най-обикновено действие от бюти рутината си да допускаме най-много грешки?! Дори и да не сте показали носа си навън през деня, нуждата от двуразово почистване на лицето си остава.

Докато спим, кожата активно произвежда себум, който ако не бъде отстранен навреме, може да причини запушване на порите, образуване на комедони и възпаления. Затова сутрешното измиване на кожата е толкова важно, колкото и вечерното, когато отстраняваме грима и мръсотията.

Не си струва обаче да се престаравате с почистването и да го правите повече от необходимото. Контактът с водата и различни почистващи продукти само би отслабил защитната й липид на бариера, а за да компенсира това, кожата ви ще започне да произвежда повече себум. Омагьосан кръг, разбирате ли? Внимавайте да не попаднете в него!

Азиатската система за почистване включва 5-6 стъпки само за почистване на лицето. Разумното потребление ни призовава обаче към пестеливост.



Класическото почистване включва измиване на лицето с пяна или гел, тонизиране на кожата с тоник, ексфолиране един-два пъти седмично. При необходимост се въвеждат допълнителни средства, които да разрешат конкретни проблеми на кожата (сухота, чувствителност, омазняване, акне) за определен период.

Запомнете правилото за почистване според типа кожа. Сухата кожа е по-благосклонна към маслени, подхранващи и овлажняващи текстури. За чувствителната кожа е важно да се съхрани и възстанови липидната бариера на епидермиса и затова помага хидрофилно масло или лосион. Комбинираната и мазна кожа реагира добре на почистващ гел и пяна, както и на продукти с противовъзпалително действие. Лесно и просто!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР