Акция „Мече“-2

За да чуете приказката за живота на мечето Swimmy, пътувайте до лифта над град Сопот – едно от най-живописните места в България

Адриана Попова 27 August 2020

Мечо, запечатан от камерите

В края на миналата година едно мече стана международна новина, защото се изкъпа посред нощ пред „погледа" на камерите в басейн в комплекс над Сопот. Пухкавият плувец тогава получи името Swimmy. Беше организирана петиция в негова защита, която подкрепиха десетки хиляди приятели на мечока.

Тази година отново има акция в негова чест, която вече започна и ще продължи до 15 септември. Малки и големи, които донесат собствена играчка мече, могат да се снимат за спомен с нея и да получат "мечешки" подарък. “Заведете” вашия любим плюшен мечок за сладолед в някоя от джелатериите Gelato&latte. Снимайте го и качете снимка с хаштаг #supportswimmy. Всички приятели на Swimmy ще получат изненада. Собствениците на трите снимки, събрали най-много харесвания, ще спечелят по 1 кг сладолед и тандемен полет с парапланер на Лифт Сопот. Нека заедно подкрепим българската кафява мечка и възпитаме децата в обич към дивите животни, призовават организаторите.

Swimmy, който вече е тригодишен, сега е с адрес в по-високите части на Балкана, за да не безпокои хората, а и те него. Специалисти припомнят, че мечките са диви животни, към които трябва да имаме респект. Амбицирани от тази идея, организаторите на инициативата работят по проект за създаване на Сдружение в подкрепа на кафявите мечки, което ще бъде представено много скоро.

"Басейнът на Swimmy" се намира на първа станция на реконструирания през 2011 година седалков Лифт Сопот – една от най-красивите дестинации у нас. Само за двайсетина минути седалките от тиково дърво ви изкачват от 557 на 1389 метра надморска височина, като по време на пътуването буквално плувате над короните на боровете, а дробовете ви се пълнят саромат на иглички. Гледката към Розовата долина е фантастична. На втора станция се намира стръмната поляна, откъдето може да полетите с парапланер. Тандемният полет с инструктор е достъпен за всички и по ваше желание може да бъде заснет с HD камера. Кацането става на поляната на долната станция на лифта. Балканът над Сопот е световноизвестно място за парапланеризъм, откакто пред 2018 година тук беше проведена Световната купа по парапланеризъм.

Има още няколко приятни обстоятелства, които ще превърнат пътуването ви до лифта над Сопот в чудесно преживяване. На долната му станция се продават сладоледи Gelato&Latte, които попадат в "Топ 20 на най-добрите места за сладолед в света", задминавайки дори италианските джелатерии. Пак там се продават зверски вкусна баница и таратор с продукти от собствена биосертифицирана ферма Rozino Organic farm. Всички постройки на лифта са изградени по най-високия екосертификат Green Globe, който гарантира затворен цикъл с избягване замърсяването на околната среда.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР