Принц Чарлз коментира отношенията със синовете си

За пръв път принцът реши да отговори на спекулациите в медиите…

eva.bg 20 August 2020

Снимка: Getty Images

Членовете на кралското семейство рядко коментират слухове и клюки, особено когато те се отнасят до някой с много висок ранг, както принц Чарлз – първи в линията за наследяване на трона.

Е, но дори и той понякога губи търпение и решава да отвърне на всички спекулации.

Както е известно, в новата биографична книга за Меган Маркъл и принц Хари излязоха много разкрития, като това, че Хари винаги е бил пренебрегван в кралското семейство, за разлика от брат си принц Уилям. През последната седмица разкритията продължаваха, като това, че за Чарлз решенията и проектите на Уилям винаги са били приоритет.  Когато Чарлз отделя средства за разходите на синовете си, според вътрешни източници, той винаги е давал повече на Уилям. Във финансирането, а и не само, Хари винаги е бил втори, вечно зад брат си, и никога не е било от значение дали Хари е имал по-добри идеи и инициативи, тъй като в йерархията във фамилията той стои по-ниско от брат си.

Всичко изписано по темата очевидно е засегнало Чарлз дълбоко, защото той изпрати свой говорител да изкаже гледната му точка пред Daily Mirror:

„Подобни предположения са абсолютно неверни. Принцът ги отхвърля категорично, наричайки ги „глупост“, и смята, че изобщо няма смисъл от толкова обсъждане по тези теми“, казва той.

Друго обаче се казва в биографичната книга на Меган и Хари: „Чарлз винаги е бил фокусиран най-вече върху общественото мнение и е поставял това над връзката със синовете си. Той поддържа определен образ“, пише там, като се допълва, че дори семейните портрети, които се правят на събития като рождени дни, са „истински кошмар“, тъй като има страшно много напрежение в кралската фамилия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР