Premium Zone – кодовете на модерния живот

Елка Влаховска 17 August 2020

За повечето от нас домът е дългосрочна инвестиция както финансово, така и емоционално. Той е нашето лично защитено пространство, в което животът ни намира смисъл и по-дълбоко измерение в сравнение с деловите задачи на делника. Вярно е, че инвестирайки в комфорт и уют, всеки ще прави с годините промени по пътя, но изборът на обзавеждане за момента „тук и сега“, е основополагащ за усещането за лично и семейно благополучие. Надеждата при избора е, че структурата, в която прекарваме живота си - нашия дом - ще издържи изпитанията на времето.

Мебелите, с които се обзавеждаме, са от изключително важно значение за начина, по който ще усетим дома си именно като дом, съобразен с индивидуалните нужди и лични предпочитания. Качество трябва да търсим във всеки детайл, а не само в конструктивните решения.

В новата селекция Premium Zone на Мебели Виденов функционалността среща добрия дизайн, а качеството на изработка гарантира дълготрайната употреба и удобството.

От всички стаи в стандартния дом или апартамент холът е зоната, която подканя към най-много креативност и експериментиране. Това е вярно с особена сила, ако търсим модерни решения, които се подчиняват на стилистичното движение в дизайна, изразяващо максимата, че формата следва функцията. Характеризираща се с изчистени линии, по-неутрални цветове и опростен декор, всяка мебел в модерното пространство трябва да служи на ясна цел.

Едно от големите предизвикателства, тъй като обикновено е една от най-дългосрочните и скъпи инвестиции в дома, е изборът на диван. Често хората се изправят пред нелеката задача да решат какво точно търсят: лукс или комфорт, дизайн или удобство? Селекцията Premium Zone на Мебели Виденов е създадена именно с тази цел – да отговори на изискванията на модерния човек, като съчетае желанията за индивидуалност, стил и усещане за уют.

Диваните обикновено са онзи избор, който персонализира до голяма степен дома и едновременно с това изразява не само предпочитанията, но и начина на живот на обитателите. Те са и мястото, което понякога се превръща в център на семейния живот, защото могат да изпълняват различни функции в зависимост от конструкцията и обема си. Домашни празненства с гости, семейни събирания, маратони за гледане на телевизия, място за дневна дрямка или понякога пълноценен сън, диванът е инвестиция, която постоянно изплаща дивиденти чрез комфорта си.

През последните години, като израз на желанието за мултифункционалност, се налагат диваните, които са модулни и могат да се конфигурират според нуждите на момента, осигурявайки удобство. Различните модули позволяват да „създадете“ дивана, който ще бъде в подходящия размер за вашата стая. Съществено решение при избора е да се запази чувството за пропорция и да се открие модерната визия, която прави великолепна изявата на личния стил. Механизмите и дълготрайността на износване на дамаската също са важни компоненти, които могат да гарантират дали диванът ще има дълъг живот.

Независимо дали започвате или надграждате дома и стила си, купуването на диван с добро качество е много повече от това да намерите дизайна, който ви харесва най-много. Дали ще е голям диван с много възможности за конфигурация или елегантна мебел с по-стегнати размери, диванът винаги трябва да е удобен и да отговаря на вашия начин на живот.

Тази година донесе на хората както много предизвикателства, така и нов поглед към обитаването на дома. Една от вдъхновяващите нови тенденции е свързана с все по-осезаемото проникване на идеята за биофилния дизайн, който визуално ни свързва с природата. Той се изразява във все по-осезаемото присъствие на дърво в дизайна на мебелите, както и в предпочитанията към по-органични форми. Лесно можем да актуализираме дома си така, че да носи повече усещане за близост и връзка с околния свят, без да пренебрегва изискванията за уют и комфорт.

Черното се завръща, но можем да се запитаме дали някога си е тръгвало от сцената на дизайна? То винаги носи интуитивно усещането за лукс. Виждаме го в модерния дизайн от последните години в съчетание с дърво, което визуално „омекотява“ неговата привидна суровост и придава елегантност, характерна за съвременния градски стил на живот. Композицията от метал и дърво е абсолютен тренд днес.

Друга водеща тенденция за 2020 г. е завръщането на т.нар. функционален декор, който усвоява максимално пространството. Стенни системи, секции, шкафове за съхранение и скринове намират своя елегантен израз в Premium Zone на Мебели Виденов. Този избор с модерен дизайн е чудесна възможност да съхранявате всичко необходимо за дома, като си осигурите максимално пространство за разнообразните дейности на обитаването. Независимо дали става въпрос за апартамент, къща или извънградски дом, чрез тези функционални мебели холната зона може да отразява вашия собствен стил, без мястото да изглежда тясно или претрупано. Обърнете поглед нагоре, обмислете как може да използвате стените и бъдете креативни с решението как домът може да ви предложи повече, ако се възползвате и от вертикалното пространство. Ако имате любими предмети, които искате да изложите на показ, може да изберете секции с витрини и осветление, така че цялостната композиция да радва окото. Секцията е един от най-функционалните начини да добавите място за съхранение и да покажете любимите си неща.

Има ли място фотьойлът в съвременния стил на живот? Да, разбира се, тази удобна мебел е идеална да изиграе дори и само ролята на акцент в обзавеждането. Но фотьойлът има и много други предимства, осигурявайки ни чудесна възможност да се насладим на чаша кафе, чай или горещ шоколад, докато си почиваме или четем любима книга. Бонусът е, че фотьойлът може да се премества из къщата или апартамента в зависимост от нашите нужди. Това може да добави места за сядане в хола или да е приятно място за четене на книга в спалнята. Фотьойлите са от съществено значение и са пълни с възможности.

Комфортното легло означава всяка нощ да се спи добре, а всички знаем, че когато сме добре отпочинали върху удобен матрак, можем да поемем и най-трудните предизвикателства на новия ден. Функционалността на спалнята е ключов момент за благоденствието, а ако е съчетана с красив и модерен дизайн, тази зона за сън и релакс може да се превърне в елегантно домашно убежище. Моделът, който ще изберем много зависи от личните предпочитания, но този избор ще дойде по съвсем естествен път, когато разберем как пространството работи за нас.

Premium Zone на Мебели Виденов е вдъхновена от идеята всеки клиент да има възможността да открие модерни решения за елегантен и стилен дом. Предложенията са подбрани в духа на последните световни интериорни тенденции, като усещането за лукс, както и комфортът на обитаване могат да бъдат постигнати с финансово разумен бюджет.

Можете да разгледате цялата селекция Premium Zone на Мебели Виденов тук

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР