Как да увеличим трайността на парфюма

Няколко полезни съвета

05 August 2020

През лятото избираме свежи парфюми с нежен воал, които да не са натрапчиви и тежки. Търсим такива, които зареждат с енергия, стимулират ни към действие и ни изпълват с оптимизъм. Често обаче те са и по-малко издръжливи. Как можем да променим това и какви трикове ще ни помогнат да засилим интензивността на любимите си сезонни аромати?

Първо правило - не търкайте!



Вероятно, когато нанасяте парфюм около китките, автоматично го разтривате върху себе си, мислейки, че това ще засили аромата. Абсолютна грешка! Втриването в кожата прави така, че частиците на уханната течност бързо се изпаряват от тъканта при загряване. По този начин не удължавате трайността на вашите парфюми, a точно обратното – съкращавате я.

Хидратирана кожа

Парфюмът се нанася най-добре върху свежа, измита кожа, която току-що сме намазали с крем или лосион (за предпочитане с много лек мирис). Козметичните частици задържат аромата на парфюма за по-дълго. След душ епидермисът също запазва уханието повече. Добър вариант е и вазелинът - може да го приложите на местата, където ще нанасяте парфюм.

Стратегически места



Нанасяйте любимите си аромати върху ключови области на тялото. Най-добре се запазват там, където минават артериите. Това са: предмишници, шия точно под слепоочията, лакти и сгъвките на коленете. През лятото използването на парфюм под косата също е добра идея. Но внимавайте! Когато навън температурите са прекалено високи, не бива да използваме аромата в онези части на тялото, които се потят най-бързо.

И помнете още едно важно нещо - избирайте качествени парфюми, които наистина харесвате. Следвайте ... носа си, а не ума си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР