Какво има в плажната чанта на един бюти редактор?

Александрина Петрова 24 August 2020

Не мога да отрека, че лятото е любимият ми сезон и всяка година го чакам с нетърпение. Дните прекарани под слънчевото небе, студените напитки, безкрайните часове, прекарани с книга на плажа – какво повече може да иска човек? Кожата ми не е много щастлива от този факт обаче и моите летни занимания я поставят пред много изпитания.

Винаги съм имала свръхчувствителна, бяла кожа, която не ми позволява свободата да бъда лекомислена по отношение на грижата си за нея. В края на тийнейджърските ми години станах много внимателна в избора си на козметика, като дерматологът ми ме научи на някои основни правила: да залагам на марки, спадащи към бялата (медицинска) козметика, да избирам леки текстури, които не запушват порите, както и да не правя компромиси с качеството на продукта, който трябва да съдържа активни съставки с деликатно действие. И нека не забравяме най-важното – слънцезащитния фактор, който е просто задължителен през цялата година, но е особено важен през лятото (очевидно защо).

Ето как много от продуктите на Дерматологични лаборатории Avène попаднаха в графа „задължителни“ за мен и моята чувствителна кожа. Летният ми арсенал, с който е оборудвана плажната ми чанта, се състои от няколко основни продукта, които не само пазят кожата ми от слънцето, а и я поддържат здрава, еластична и красива и имат предимството на успокояващия ефект, тъй като външните дразнители постоянно провокират дискомфорт.

Универсална грижа

Обичам продукти, които имат по-широко приложение и ти спестяват претоварената с козметика чанта. Затова обожавам сатенения спрей Brume SPF30, който оставя кожата нежна и кадифена. Спреят не оставя мазен завършек, а освен това е и водоустойчив. Обичам да го използвам още преди да стигна до плажа, подсигурявайки се с фотозащита и антиоксиданти (спреят съдържа мощен такъв, наречен „претокоферил“), тъй като навън кожата постоянно е изложена на риск. Продуктът се справя чудесно и в градските условия, където нуждата от силен антиоксидант е още по-осезаема, заради грасдското замърсяване.

Анти-ейдж грижа

Слънцето е един от основните фактори за стареенето на кожата. Особено когато тя е леснораздразнима, не се правят компромиси и от козметиката трябва да се изисква нежна грижа, която освен всичко друго трябва да има и анти-ейдж съставки.

Не само на плажа, но и в града използвам SPF 50. За зоната на лицето се доверявам на два продукта през лятото, в зависимост от плановете си. За дългите ми излежавания на плажа не излизам без анти-ейдж защитата с SPF 50 от оранжевата серия на Avène. Тази тубичка съдържа ексклузивна комбинация от специално подбрани за чувствителна кожа съставки, мощни антиоксиданти и тайната съставка – анти-ейдж „архитект“ Ascofilline™, който се бори с признаците на стареене.

Ако възнамерявам да прекарам повече време на плажния бар, обичам да се погрижа за равномерния си тен, за да изглеждам страхотно на всички снимки, докато кожата ми продължава да бъде защитена през цялото време. За тази ситуация ме спасява анти-ейдж тонираната слънцезащита на Avène, която освен, че не изневерява на високия си фактор SPF50, а и съдържа отразяващи пигменти във формулата си, които озаряват кожата и изравняват тена.

Една от съставките, които направиха продукта един от любимите ми, е витамин C, който оставя кожата ми хидратирана и сияеща.

В края на деня

Въпреки всички усилия, понякога слънчевите лъчи са в повече и кожата има нужда от рестарт. Затова е важно да се подсигурим с възстановяваща грижа за след слънце. Аз залагам на възстановяващ лосион, който хидратира кожата в дълбочина, като я възстановява и успокоява от раздразнението след слънчеви бани

Редовно освежаване

Както в града, така и на плажа обичам от време на време да освежавам кожата си, затова в чантата ми винаги има флаконче с термална вода.

Това се превърна и в част от ритуала ми след спорт, когато кожата ми е по-уязвима и има нужда от малко подкрепа. Термалните води, на които се спирах обаче, имаха високи нива на минерализация и не всички се отразяваха добре на кожата ми, а след тяхната употреба имах усещане за сухота и опъване. Затова дерматологът ми ме насочи към спрея с термална вода на Avène, която има ниско минерално съдържание и постоянен състав, на които дължи омекотяващото си и успокояващо действие, бутилирана директно при извора. Освежаващият жест да напръскаш лицето си с хладкия спрей в един горещ ден е невероятно, а усещането за мекота и комфорт - незаменимо. Един любопитен трик – термалната вода запечатва грима, така че е чудесен помощник през горещите летни дни в офиса.  

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР