Шарън Стоун: Инсултът ме превърна в друг човек

eva.bg 27 July 2020

Снимка: Instagram

Шарън Стоун не обича да коментира тежкия период, през който мина преди близо 20 години, когато получи инсулт. В случаите, котато се съгласява да говори на тази тема обаче, е до болка откровена и не спестява нищо от истината.

62-годишната актриса получи инсулт през 2001 година, като закъснялата медицинска помощ е причина да й дадат едва един процент шанс да оцелее, а след това трябвало да се учи отначало да говори и да ходи.

„Съветът ми към всички е, когато имате наистина много лошо главоболие, непременно потърсете лекарска помощ. Аз чаках три-четири дни, преди да го направя. В този случай повечето хора умират, а на мен ми дадоха един процент шанс да преживея операцията. След това цял месец все още не се знаеше дали ще живея“, каза в интервю за Attitude Шарън Стоун.

„Тогава загубих всичко. Трябваше да се боря, за да запазя попечителство над децата си, да се боря, за да мога отново да функционирам като нормален човек. Нямах работа, ипотекирах къщата си, загубих мястото си в шоубизнеса, загубих всичко, което имах. В един момент си една от най-големите и сексапилни звезди, а в следващия си никой, всички те забравят и просто те изтриват“, коментира Стоун.

Преживения инсулт и деветдневен кръвоизлив в мозъка променят изцяло живота й. „В продължение на три години не можех да напиша дори името си, не можех да накарам ръката да слуша мозъка ми. Учих се да чета и да пиша, учих се отново да говоря, бяха нужни години, за да се възвърне напълно чувствеността в левия ми крак. Когато ме изписаха от болницата и се прибрах у дома, почти не се движех, защото ханшът ми беше нестабилен. Не можех да виждам с лявото си око, не можех да чувам с лявото си ухо“, припомня актрисата.

„Когато обаче започваш отново да изграждаш мозъка си, вече може да правиш различен и правилен избор за себе си. Реших да се опитам да дисциплинирам мозъка си, да не влагам време и мисли за лоши неща, да се препрограмирам. И сега, когато гледам на себе си преди инсулта, се виждам като коренно различен човек. Спомням си каква и коя бях, но това не съм аз сега. Малко е странно, като двойствена личност. Истината е, че от нас зависи какви ще бъдем в кариерата и живота си. Ние решаваме“, казва в интервюто 62-годишната актриса.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР