София Филм Фест дава главната роля на Жената

03 July 2020

„Господ съществува, името ѝ е Петруния“

Снимка: СФФ

Два филма в лятната програма на София Филм Фест са посветени на силата на Жената и ние горещо ви препоръчваме да им обърнете внимание.

Едната продукция е документална, казва се „Ден на жената“ и представя неразказаната история на жените в Русия, преживели световните турбуленции от революцията през 1917 г. до наши дни. Ще бъде показана на 3-ти юли от 20:30ч в парка на Военна Академия, както и на 4-ти юли от 18:00ч в Дом на киното.

Второто заглавие е „Господ съществува, името ѝ е Петрунияи е филм, вдъхновен от истинско събитие. Когато една жена импулсивно взима участие в Богоявление, традиционно мъжко състезание, и успява да извади светия кръст от реката, тя предизвиква бурно недоволство от страна на православната църква и мъжете в града. Петруния се изправя срещу патриархалната система и традицията, за да отстои правото си на година щастие. Право, което всеки мъж, извадил кръста, притежава. Господ съществува, името ѝ е Петруния“ ще се излъчи на: 6-ти юли от 18:00ч в Дом на киното и на16-ти юли от 21:30ч в Кинодвор G8.

Повече информация филмите и относно билети за прожекциите може да откриете на сайта на София Филм Фест.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР