Дженифър Анистън има да ви каже нещо

eva.bg 01 July 2020

Снимка: instagram

Да носиш маска или да не носиш маска? Това е въпросът. Правилата се сменят постоянно къде ли не, дебатите продължават, както и аргументите „за“ и „против“.

Много лекари са категорични, че маските са безсмислени за здрав човек и в някои случаи дори биха влошили положението, но други твърдят, че чрез тях предпазваме хората около себе си и намаляваме риска от зараза.

В САЩ очевидно споровете не са по-различни, а препоръчителното носене на маски вече е политизирано, което разбунва духовете. Една от любимите ни актриси Дженифър Анистън сподели снимка, на която носи маска, отправяйки съобщение към своите милиони последователи в Инстаграм, в опит да призове хората към съпричастност и малко смирение:

„Разбирам, че маските са некомфортни и неудобни. Но не смятате ли, че е по-лошо, че в момента бизнесите умират, хората остават без работа, лекарите изнемогват. Много животи бяха отнети от този вирус, защото не правим достатъчно.

Аз наистина вярвам в добротата у хората, затова знам, че можем да се справим с това. Но въпреки всичко, все още има хора, които отказват да предприемат важни, необходими стъпки, за да помогнат в това положение, за да допринесат за общата безопасност. Много от вас се тревожат, че правата им са потъпкани с решението, че трябва задължително да се носи маска. Но тази проста препоръка бе политизирана неслучайно, а именно за да е от полза за живота на хората. Затова не трябва да има дебат по темата.

Ако ви е грижа за човешкия живот, моля ви, просто си сложете маската и окуражавайте тези около вас да направят същото.“

Постът на Дженифър Анистън бе подкрепен от Дрю Баримор, Кортни Кокс, Рийз Уидърспун, Джулия Робъртс, Рита Уилсън и още много други знаменитости, които смятат, че това е най-малкото, което могат да направят, за да може животът да се върне към нормалното.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

1 КОМЕНТАР
1
без маска или без гащи
17 July 2020, 14:39

Помислих, че ще ни каже, че е свалила гащите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР