Джордж Мартин продължава епичната си сага, изолиран в планинска хижа

eva.bg 26 June 2020

Снимка: Getty Images

В своя блог Джордж Р. Р. Мартин сподели, че пише шестата книга от своята сага „Песен за огън и лед“, прочула се по цял свят.

И тъй като екранизацията на неговата вселена в „Игра на тронове“ не даде желания край на зрителите, Мартин се нае да напише подобаващия, чакан завършек на историята.

Когато налагат карантината, писателят се изолира в планинска хижа и там се усамотява с мислите и идеите си. Шестата книга от сагата ще се казва „Ветровете на зимата“, но той не дава обещания, че бърза с каквото и да било: „Ако утре завърша книгата, не означава, че следващата седмица ще я видите на пазара. Това е огромна работа, имам да извървя дълъг път, докато я оформя напълно“, пише още Джордж в блога, като се пошегува, че спира да издава информация, защото в момента е зает с една от любимите героини от сагата, която възнамерява отново да убие някого.

След „Ветровете на зимата“, Мартин възнамерява да издаде още една част, наречена „Мечти за пролетта“, с която да приключи историята. Има сериозни основания да се очаква едната част да излезе догодина, но един истински писател не се наема да спазва строги срокове, от което да страда творбата му. Но определено Джордж Мартин определено има напредък, споделяйки непрекъснато с феновете си, когато завърши поредната глава.

Припомняме, че издаването на шестата книга е многократно отлагано, но може би е за добро.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР