Седмица на модата в Париж ще има, очакваме я през септември!

eva.bg 25 June 2020

Louis Vuitton RTW 2020

Голяма част от модните седмици преосмислиха своите формати, много модни къщи пък отказаха да робуват на натоварения график, който изискваше от тях да произвеждат колекция след колекция.

Виртуалните, дигитални опции също успяха да намерят място в пренаредения моден свят, но могат ли те да заменят истинското дефиле?

Едва ли, но този тренд в представянето на колекциите ще продължи и през юли, когато haute couture седмицата на модата стане виртуална за пръв път. Но брандове като Dior, Burberry и Ermengildo Zegna се надяват да вземат най-доброто от двата свята.

Федерацията за висша мода във Франция (Fédération de la Haute Couture et de la Mode) обяви, че през септември парижката седмица на модата се завръща. Ready To Wear 2021 колекциите ще бъдат представени от 28 септември до 6 октомври. Въпреки това дизайнерите все пак трябва да спазват наложените мерки, затова дефилетата ще се случват с по-малко публика (или без), като ще се предвидят и по-широки пространства, позволяващи да се спазва дистанция между гостите, които предварително ще трябва да заявят присъствието си, след като списъкът с поканени е редуциран максимално.

Но ще съумеят ли дизайнерите да произведат своите колекции до септември? Фабриките са отворили в много части на света, но доста модни къщи вече имат лимитирани финанси, отказани поръчки и ограничен персонал. А наложените мерки също ще костват пари на брандовете. Предстои да видим кои ще устоят на всички условности и ще ни представят работата си през септември.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР