Животът след...

Моментите, които спират дъха ни и отмерват чудото живот в историите на няколко смели жени. Да поговорим за промяната с Ирина Атанасова и Мира Колева-Кленовски

Краси Генова 29 June 2020

Промяната е най-постоянното нещо, казват мъдреците. Литературата и киното стъпват често върху тази мисъл – понякога с пантофи, друг път – на висок ток.

Със сигурност, когато се замислите по тази тема – за случките, които променят живота ни и какво се случва СЛЕД това, ще се сетите за още една популярна фраза: „Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!“. Неин автор е американският стендъп комик Джордж Карлин. След смъртта на съпругата си той пише дълго отворено писмо и в него големият финал е запазен за моментите, които спират дъха ни. Много често до тях се стига във времена на изпитание – като сегашното.

Попитахме няколко смели жени за живота СЛЕД – най-тежката диагноза (рак), раждането на първото дете и тоталната промяна, сбогуването с многообещаващата кариера на топмодел в името на семейното щастие, както и реалността след Брекзит.  Жени, продължили живота си след разклащащи устоите на душите и сърцата им събития и промени - Ирина Атанасова, Мира Колева-Кленовски, Александра Николова, Яница Янчева и Ирена Милянкова.

Мира Колева-Кленовски, топмодел и майка на три деца: "Семейното щастие е безценно, не ми липсва модата"

Топмоделът на агенция „Визаж“ Мира Колева дълги години живее между Париж, Лондон и Ню Йорк. Френската й агенция чертае планове за голяма кариера и ангажиментите по целия свят го доказват. Блестящото бъдеше на Мира като световен топмодел от ранга на Жизел Бюндхен и Кейт Мос се изпарява в един миг – като на кино. Това е моментът, в който среща голямата си любов, българския бизнесмен Кирил Кленовски, с когото създават семейство за чудо и приказ. Три прекрасни момичета, едно куче с музикалното име Боно и живот, който се върти около най-сигурната ос на света – любовта.

Някои от колежките ти успяват да балансират кариера и семейство. Защо избра еднопосочната улица към фамилното щастие?

Решението дойде само, нещата се наредиха така, както винаги съм мечтала. Виновникът може би е любовта. Живея в приказката на живота си. Чувствам се пълноценно и себе си само когато съм със семейството и близките си приятели. Семейството и децата ми са моето истинско щастие. Благодарна съм, че мога изцяло да се отдам на тях. Имам три прекрасни момичета и всяка минута с тях ми е безценна. Истината е, че когато преустанових кариерата си в Париж, Лондон и Ню Йорк, не съм си представяла, че ще имам възможност да се занимавам все още с мода тук, в България.

Липсва ли ти нещо от годините, прекарани на подиумите в Ню Йорк, Милано и Париж?

Мисля, че много пълноценно изживях тези години. Те си остават като най-хубавите ми спомени, но сега живея в настоящето, а то е толкова пълно.

Ако се върнеш назад, отново ли би взела това решение?

Да, защото е безкрайно хубаво да намериш сродната си душа и да се радваме заедно с него на прекрасните моменти с децата ни.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР