Как да си изберете дамски обувки

23 June 2020

Изборът на нови дамски обувки се основава на множество отделни фактори, благодарение на което ще се чувстваме по-комфортно и уютно, когато ги носим. Как да направим своя избор и отделните предлагани видове? Как да изберем правилния размер и параметрите за удобство по време на носене ще бъдат разгледани по-долу.

Как да си изберете дамски обувки

По време на избора е много важно той да започне с определянето на сезонността на новите ни дамски обувки. Днес на пазара основно се предлагат пролетни, зимни и летни модели. Всеки от тях, в зависимост от условията характерни за съответния сезон, са проектирани така че по това време да ни осигуряват максимална защита, удобство и практичност. Те още се отличават по използваните материали, от които са изработени и дизайна.

Ето защо, сезонът от годината, през който възнамеряваме да носим новите си дамски обувки, е много важен и стои на първо място, когато решаваме да правим подобен избор.

Какви видове има

Когато сме определили сезонността на новите дамски обувки следва да изясним, дали те ще са ботуши, спортни, чехли, сандали и т.н. Разбира се, няма зимни сандали, така че техният дизайн определя и частта от годината, през която ще се носят. По време на спорт обаче можем да носим спортни женски обувки през цялата година.

Ботушите от друга страна са за зимата или модели за вода, използвани в градината или по време на работа във водна среда. Що се отнася до наличните в нашия онлайн магазин модели, то те принадлежат към зимните или модни решения на ток.

Как да изберете правилния размер

Единственият най-лесен и актуален вариант за определяне размерите на новите дамски обувки съобразно големината на крака Ви е измерването на дължината на стъпалото с шивашки метър. Получената стойност се съпоставя със специалната ни таблица, където можете да видите определена дължина на стъпалото на кой номер съответства. Така, дори и да знаете предварително кой номер носите, имате възможност да проверите съответствието на предлаганата номерация.

Кои са най-удобни

Удобните са моделите, които отговарят на следните изисквания:

  • номерацията е правилно подбрана;

  • имат меки стелки;

  • предвидени са системи за естествено проветрение на крака;

  • не предизвикват болки, охлузвания и стягания, дори и при продължително ходене пеша;

  • подметката е изработена от висококачествен каучук, който добре поема неравностите по пътя и осигурява мекота и удобство на стъпалото;

  • наличието на допълнителни средства за комфорт, като камери и омекотители в подметката, които са характерни за спортните модели, е допълнителен плюс за максимално удобство.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР