Посрещнете лятото с красиви крака

Ето как!

eva.bg 24 June 2020

Дойде дългоочакваният момент, в който можем да извадим роклите, късите панталони, блузите с къс ръкав и… сандалите!

Искаме да посрещнем топлите дни с перфектни ходила, за да можем да носим летните си обувки уверено, а и да се чувстваме добре на плажа. Но тъй като няма време за губене (лятото е вече тук!), но графикът не олеква, ето как у дома с няколко лесни трика да се погрижим за краката си и да съумеем да отделим поне малко време за себе си.

Разхладете ходилата си

Колкото и да обичаме топлото време, големите жеги имат един минус – от високите температури пръстите на краката се подуват, а вероятно за това допринасят и куп други дейности на сезона, като планинските излети, джогинга в парка и т.н. Със сигурност сте забелязали, че в края на всеки горещ ден, усещате ходилата си подути. Затова си правете малки разхлаждащи терапии. Напълнете легенче със студена вода и потопете ходилата си за поне 15 минути там. Ще се изненадате колко по-отпуснати ще се чувствате след това.

Масаж

Масажът на стъпалата също е нещо задължително, особено ако имате слабост към високите токчета. Достатъчно е у дома просто да разтриете краката си за десетина минути (съсредоточавайки се върху местата, където усещате най-много напрежение), или да използвате топка, която да търкаляте от петите към пръстите. Мускулите ще се отпуснат, кръвообращението ще се подобри и по този начин също ще се справите с нежеланите отоци.

Направете си маска

Да, маска за крака! Вярвате или не, маски можете да правите не само на лицето си. Дълбоката хидратация, помага кожата на стъпалата да омекне и да се изглади, а ходилата ви да са по-гладки и подхранени от всякога. Маските за крака на Iroha са пълни с натурални съставки, за които изтощените ви ходила ще ви се отблагодарят.

Регенериращата им маска с екстракт от праскова например използва иновативната технология Doble Capa, която защитава кожата на стъпалата, създавайки сауна ефект, а така активните съставки проникват бързо и се усвояват напълно от кожата. Маската съдържа и екстракт от помело, витамин Е, уреа, арбутин, както и още 17 цветни плодови екстракта.

Ако пък вашите крака имат повече нужда от ексфолиране, Iroha ни предоставя иновативен начин, с който да премахнем мъртвите клетки и грубите зони по кожата, с маската им с лавандула. Тя прави нежен пилинг на краката. Съдържа освен екстракт от лавандула, така и зелен чай, алфа хидрокси киселини (AHAs) и още 16 натурални екстракта. След използването на маската, ходилата са в перфектна форма от 10 до 14 дни. Чудесен начин да си направите СПА у дома!

По-малкото е повече

Това правило на минимализма е златно по отношение на поддръжката на краката, и по-точно – на маникюра. По време на ваканцията ви не се препоръчват агресивните, ярки лакове, камъчета и украси, които така или иначе падат от морската вода. Също така силно пигментираните лакове често оцветяват ноктите за дълго, след като ги премахнете, карайки ги да изглеждат нездрави. Затова най-добре залагайте на по-нежни, леки цветове, с които няма да си личи толкова, ако се обелят на плажа, и върху които можете всяка вечер да нанасяте само топ лак, за да поддържате свеж маникюра си.

Слънцезащитата е задължителна

Да, слънцезащитният крем е също толкова необходим и в зоната на ходилата. Кожата там също бива атакувана от слънцето, затова не забравяйте да се предпазвате от вредните лъчи и там.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР