Какво вирее в Пловдив

19 June 2020

В края на месец юни Fluca – Австрийски културен павилион, ще заеме своето традиционно място в Пловдив в готовност да открие сезон 2020 г.

Павилионът е открита сцена за изкуство и култура, разположена на ул. Отец Паисий между белия куб на галерия Sariev, мястото за срещи artnewscafé и офиса на Фондация Отворени изкуства. Елемент, придружаващ сцената на лъскавия карго павилион, са знаковите градски мебели “Енци” от прочутия музеен квартал на Виена.

Предварителното откриване на сезон 2020 е на 21 юни от 14 часа. Тогава ще бъде представен специален визуален проект на пловдивските артисти Мартина Вачева, Мич Брезунек и Вълко Чобанов. Проектът ще размие границите между илюстрация, стрийт арт и съвременно изкуство, за да ни попита какви са нашите планове за лято 2020?.

На 29 юни пък ще бъде официалното откриване на Fluca с изложбата на австрийския автор Флориан Ланг, който ще продължи темата за утопичната ваканция. Изложбата е продължение на серията „Инкубатор“, която чрез привидно красиви пейзажи и лайфстайл сцени изследва мотива за илюзиите, които си създаваме. Изложбата ще може да бъде видяна до 31 юли.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР