Кристен Стюарт ще се въплъти в ролята на принцеса Даяна

eva.bg 18 June 2020

Снимка: Getty Images

Чилийският режисьор Пабло Лараин започва голям биографичен проект.  Той прави филм за трите съдбоносни дни, които преобръщат живота на принцеса Даяна завинаги.

Пабло е уверен, че Кристен Стюарт е най-подходящият избор за ролята. Според него тя може чудесно да предаде трагичната история на „кралицата на сърцата“, както я наричат.

Негово дело е филмът „Джаки“ (2016), разказващ за живота на Джаки Кенеди след смъртта на съпруга й. Режисьорът безспорно има страст към биографичните истории. А светът винаги е жаден да научи нещо повече за лейди Ди.

Сюжетът ще ни води през преживяванията на принцеса Даяна в три дни от живота й, в които тя разбира, че бракът й е приключил. По това време в кралското семейство сякаш нищо не се случва, те прекарват спокойна Коледа в Сандрингам, докато в Даяна бушува буря.

Кристен притежава онази загадъчност и невероятна сила, които бяха присъщи на принцесата. Режисьорът говори за това, че всички сме свикнали да слушаме приказки с щастлив край – появява се принцът и животът се превръща в безкраен празник. Реалността обаче е друга. Появата на принца в историята на Даяна й носи най-големите изпитания. В лентата трябва да видим големите лични борби, които лейди Ди води, докато светът не знае нищо за това. Филмът ще се казва „Спенсър“ и се очаква да излезе през 2021 г.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР