Красота по рецептите на Изтока

eva.bg 18 June 2020

Има защо източните традиции и ритуали за красота винаги да бъдат актуални. Освен, че невероятните им съставки издържат теста на времето и са доказали ефикасността си през вековете, източната козметика постоянно усъвършенства формулите си и предлага най-иновативни продукти, хармонизиращи традицията със съвремието.

Защо трябва да опитате японска козметика? Защото тя се създадава с една висша ценност – здравето, и по-точно здравето на вашата кожа. Славата й идва от използването на натурални, чисти съставки, липса на токсични вещества, парабени и агресивни химикали. Богатството на природата в Япония дава възможност за създаването на прочутите им естествени масла и дълбоко хидратиращи продукти, от които кожата се преражда.

Анти-ейдж рутина

Грижата за кожата изисква постоянство и отдаденост, особено що се отнася до борбата със стареенето. Ежедневно кожата ни е изправена пред множество външни дразнители, агресивно слънце и свободни радикали. Затова трябва да не я оставяме сама да се справя с всичко това и да й осигурим перфектния съюзник в битката. Марката Shiseido има над 100 години опит в грижата за кожата. През 2012 компанията отпразнува 140 години от своето създаване и днес продължава да предлага най-новите открития в козметиката. Смята се, че вечер кожата най-добре абсорбира полезните съставки в кремовете, затова анти-ейдж рутината ни може да бъде лесна и проста с перфектния продукт. Нощният крем Shiseido Benefiance NutriPerfect Night Cream се грижи за зрялата кожа, която е претърпяла различни хормонални промени и пигментиране. Освен, че този продукт редуцира появата на бръчки и подобрява вече появилите се такива, той интензивно обновява плътността и здравината на кожата, изравнявайки нееднаквите пигментации. Благодарение на ключовите мултивитамини и карнозин DP ™ кожата е предпазена от външната среда и всяка сутрин ще се будите подмладени и защитени.  

Нейно Величество, хидратацията

Изтокът се кълне в хидратацията и всеки японски козметичен продукт набляга на овлажняваща кожата формула. Хидратиращият крем трябва да бъде гръбнакът на всяка бюти рутина. Кремът Sensai Cellular Performance Standard съчетава три активни съставки, хидратиращи щедро кожата: хиалуронова киселина, колаген Booster и екстракт от морски водорасли, който също допринася за стягането и подхранването на кожата. Хубавото е, че можете да го използвате както да първите появили се линии, така и за по-напреднали бръчки.

И малко аромат за разкош

За да имате пълния пакет от вълшебствата на Изтока, не може да се мине и без техните разкошни парфюми, чиито аромати ви дават настроение и невероятно усещане през целия ден. Японската марка Issey Miyake ще ви накара да разберете израза „чувствам се прекрасно в кожата си“.  Създателят на марката, Исей Мияке, е мечтател, който черпи вдъхновението за парфюмите си от изкуството, но и от личните си вълнуващи преживявания. Ароматите му са ненатрапчиви, но едновременно с това авангардни и изящни. Ако сте от жените, обожаващи цветята, то парфюмът L'Eau d'Issey Rose&Rose е за вас! Ако пък жадувате повече за дървесни нотки, то тоалетната вода L'Eau d'Issey Pure Petale de Nectar ще ви допадне с композицията си от сандалово дърво, амбра, нежна круша и капка мед.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР