Търси се най-дълголетната котка в България

04 June 2020

Ето един малко по-любопитен конкурс. В него не търсим най-красивата, а най-възрастната. И не става въпрос за дами, а за четириноги красавици.

Ако имате щастието да живеете заедно с котката си повече от 10 години, то тогава може да се включите в първия по рода си конкурс, търсещ най-дълголетната котка в България, организиран от PURINA® PRO PLAN®.

За да участват, стопаните трябва да изпратят съобщение във Facebook страницата на PURINA® Bulgaria в периода 03.06-26.06.2020 г. и да приложат паспорт или снимка, доказващи годините на техния любимец. Финалистите ще бъдат избрани без жури, по критерий години, а екип на организаторите ще проверява достоверността на документите, преди да провъзгласи един от участниците за победител.

Котката победител в конкурса ще се наслади на парти по случай рождения си ден, както и на безплатна храна за неограничен период от време. Тя ще бъде обявена на 08.07.2020 г., заедно с още 100 участника, които ще получат подарък от 1,5 кг. храна PURINA® PRO PLAN® и ваучер за профилактичен преглед. Храната ще бъде доставена до най-близката клиника от партньорската мрежа на PURINA® PRO PLAN®, за да може собственикът да я получи в удобно за него време. Той трябва да посети клиниката заедно със своята котка, за да бъде установена възрастта ѝ и да може да се възползва от прегледа и съветите на ветеринарния лекар. Цялата информация за конкурса и процеса по кандидатстване ще откриете на www.purina.bg/pro-plan/domat-e-tam-kadeto-e-kotkata.

Ако сте от щастливците, които притежават котка в семейството си толкова много години, то със сигурност конкурсът е не просто за най-дълголетен, но и за най-обичан домашен любимец. Много любов може да се даде и получи за толкова време.

И понеже всички хора с домашни любимци искат те да са с тях възможно най-дълго, грижите за здравето им са задължителни. Конкурсът е част именно от дългосрочната мисия на бранда да се грижи за здравето на котките, като тази пролет стартира и информационна кампания за ползите от кастрацията с цел да докаже, че процедурата може да удължи живота на домашните ни любимци.

Дали е кастриран победителят в конкурса за най-дълголетната котка в България? Предстои да разберем! Според д-р Генов, ветеринарен лекар с над 10 годишен опит, с професионална насоченост в Акушерство и Хирургия: „Кастрираните котки са по-спокойни и живеят по-дълго, а кастрацията е отлична профилактика на туморите на млечните жлези и пиометрата (гнойно възпаление на матката), кисти на яйчниците и пр. при женските котки.“

Процедурата помага да се намали рискът от различни заболявания, а също и тревожността на котето у дома. Препоръчва се да се спазва определен хранителен режим след кастрация, за да не се стигне до затлъстяване.

На помощ идват продуктите на PURINA® PRO PLAN®, които са разработени в следствие от дългогодишни научни проучвания и с пълна отдаденост за създаването на по-добър живот за домашните любимци и техните собственици. PURINA®PRO PLAN® осигурява едновременно храна и защита, благодарение на формулата си OPTIRENTAL® с антиоксиданти, аргинин и омега 3 мастни киселини, която помага за поддържането здрави бъбреци и на идеално телесно тегло. Разработена от ветеринарни лекари и експерти в храненето, пълноценната храна подпомага здравословното състояние на котето и удължава времето, което прекарваме с домашния си любимец.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР