Япония ще покрива част от разходите на туристите си

eva.bg 28 May 2020

Изглежда след пандемията всичко започва да се нормализира навсякъде по света. Но ударът, който карантинните мерки нанесоха от икономическа гледна точка в повечето страни, бе доста голям. Затова сега всички се опитват да привлекат туристите си по един или друг начин.

Японското правителство реши да стимулира сферата на туризма, като плаща на пътуващите по 185 долара за всеки ден престой в страната.

Тези субсидии ще бъдат раздавани под формата на ваучери, които туристите ще могат да използват в ресторанти, магазини и кафенета. От ваучерите ще могат да се възползват само тези, които са резервирали японски хотели или директно, или чрез агенция.

Според изчисленията на правителството тази сума ще може да покрие приблизително половината от разходите за пътуванията на хората, което трябва да е достатъчен стимул.  

За тази програма са отпуснати 12 милиарда долара и се очаква тя да бъде в сила до края на 2020 г. Всичко това е планирано да стартира в края на месец юли, като първоначално ще се реализира върху вътрешния туризъм, с перспектива и към чуждестранни туристи на някакъв етап. Преди броени дни Япония отмени извънредното положение, а министър-председателят на страната Шиндзо Абе заяви, че краят на този ад вече се вижда, тъй като са разработени много и различни стратегии, с които икономиката да се задвижи и възстанови.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР