Салма Хайек и Gucci в подкрепа на жените, станали жертви на домашно насилие

eva.bg 21 May 2020

Снимка: Getty Images

Салма Хайек обяви старта на кампанията #StandWithWomen, в подкрепа на жените, които са пострадали от домашно насилие по време на пандемията.

Според отчета на UN Women (Организация на ООН за равенство между половете, известна като „ООН Жени“, функционираща от 2011 г.) и СЗО, в разгара на пандемията COVID-19 в света се наблюдава огромен скок на случаите на домашно насилие.

Тези данни се потвърждават и от Google Trends, където се вижда увеличение на търсенията в Google, свързани с този проблем. Точно със 143% (към 2 май 2020 г.) са скочили заявките по темата в търсачката в цял свят.

„Сега е моментът, в който трябва да се подкрепяме повече от всякога. Трябва заедно да работим за защитата на здравето на момичетата и жените по света. Искаме да сложим край на насилието, основано на пола. Целият напредък, който постигнахме в борбата за равенство, сега е поставен на огромен риск“, каза Салма пред милионите си последователи в мрежата.

Хайек получи пълната подкрепа от модна къща Gucci и креативния директор на бранда – Алесандро Микеле. Актрисата е съосновател на кампанията на Gucci, наречена „Chime For Change“. Кампанията и посланиците й повдигат сериозно въпросите върху тези проблеми, като подпомагат събирането на средства за специализирани организации, които могат да оказват помощ на жени в нужда.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР