Празнуват втората годишнина от сватбата си

Меган Маркъл и принц Хари вече две години са съпруг и съпруга...

eva.bg 19 May 2020

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл и принц Хари вече две години са съпруг и съпруга. На 19 май 2018 г. двамата си казаха „да“ и оттогава като семейство посрещат всички трудности заедно, подкрепят се във всички трудни решения – като това да се откажат от кралските си задължения и да станат независими от короната.

Сватбата на Меган и Хари бе наречена „събитието на годината“ през пролетта на 2018 г. Тогава двамата влюбени едва ли са предполагали, че малко по-късно светът им ще се преобърне напълно и няма да продължат по първоначалния си път.

Принцът и Меган се врекоха в любов в параклиса Сейнт Джордж в замъка Уиндзор, а поканените гости на събитието бяха 600 души. Над 2,640 души са наблюдавали пристигането на младоженците, а изчисления от същата дата показват, че над 100 000 души са излезли по британските улици, за да отпразнуват щастливия ден.

Меган бе облечена в нежна, изчистена рокля, дело на тогавашния творчески директор на Givenchy – Клеър Уайт Келър. В роклята тайно се „приши“ мъничко от тъканта на тоалета, с който Маркъл е била на първата си среща с Хари. Тази сантиментална кръпка намерила място в подплатата и била нейното „нещо синьо“. Западната традиция повелява в сватбения ден булката да има „нещо ново, нещо старо, нещо назаем и нещо синьо.“

Един от големите подаръци на Елизабет II към младоженците бе да им даде титлите „херцогиня и херцог на Съсекс“, които не бяха използвани от 1843 г. Само година по-късно херцозите пък дариха кралицата с внук – на шести май 2019 г. проплака първородният им син Арчи.

Оттогава като че ли двамата започнаха да желаят за повече лично пространство и да нарушават кралския протокол, което предизвика много гняв у британските граждани, които така или иначе имаха своите резерви към Меган, която е бивша американска актриса, възпитавана в съвсем други културни ценности. Останалите събития са съвсем пресни – на осми януари Меган и Хари подадоха съвместно подписано изявление за финансова независимост, „скъсаха“ с кралската фамилия, по-късно започнаха дело срещу британските таблоиди и избягаха в САЩ.

Не знаем как двойката ще прекара годишнината си, но за момента те са щастливи, изграждайки новия си живот в Лос Анджелис. Съвсем наскоро синът им Арчи навърши една годинка, а пък Хари и Меган обявиха излизането на биографичната им книга „За намирането на свободата: Хари и Меган и създаването на едно модерно кралско семейство“. (Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family). Очаква се книгата да излезе през август и да видим тяхната гледна точка за всичко случило се след сватбата им преди две години.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР