Отлагат наградите Оскар с 4 месеца, няма нови филми

12 May 2020

Заради коронавируса и затварянето на кината, наградите Оскар ще бъдат отложени, като по всяка вероятност ще е с поне четири месеца.

Причината е, че няма нови филми, поради простата причина, че няма кина, където да ги излъчват и кой да ги гледа. Студията замразиха всичките си премиери, като поне засега първото холивудско заглавие е насрочена за средата на юли.

Това означава, че няма да има достатъчно филми, които да отговарят на изискванията на Академията за филмово изкуство като срокове и показване в определен брой кина, за да бъдат допуснати до оценяване и номинации. Организаторите на церемонията, която по принцип трябваше да се проведе на 28 февруари догодина, сега решават с колко месец да я отложат и коя ще е новата дата, за да има време на голям екран да бъдат показани нови филми, така че в крайна сметка да има какво да се награждава.

Друг въпрос е как ще изглеждат червените килими вече, защото със сигурност и там ще настъпят драстични промени. А дали ще се превърнат във виртуални паради на суетата – предстои да разберем.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР