Първа помощ за кожата на лицето в градска среда

06 May 2020

Всяко момиче в града е наясно, че живее в среда, изключително неблагоприятна за кожата на лицето. Химични съединения от отработени газове, емисии от превозни средства, озон, въглероди, тежки метали, цигарен дим, фини частици в неприятния смог, които често са толкова малки, че съвсем безпрепятствено минават през порите на кожата... градската среда е замърсена, а някои проучвания сочат, че количеството замърсители на закрито може да бъде между 2 и 5 пъти по-високо от замърсителите на открито. Всичко това води до незибежни пораженията върху кожата.

А ние искаме, когато се събудим сутрин, готови за новите предизвикателства на деня, сред тях да не влиза сивият тен, липсата на блясък, акнето, обриви, преждевременно стареене, екземи, зачервяване. Да, звучи страшно и апокалиптично, но винаги има решение и от нас зависи да окажем първа помощ на кожата на лицето.

Защото в забързаното ежедневие, докато отмятаме задачи, изкачваме професионални върхове, грижим се за децата и обръщаме внимание на половинките си, ние имаме потребност да се погледнем в огледалото без страх, а със закачливо намигване към женското в себе си.

Как да помогнем на кожата да диша

Винаги сме знаели, че кислородът е източник на живот. Нашите кожни клетки се нуждаят от кислород, за да регенерират. Като цяло, кислородът стимулира метаболизма на клетките и насърчава клетъчното обновяване - накратко, той увеличава нашите клетки. За съжаление, докато стареем, нашият метаболизъм се забавя. При лошо или недостатъчно снабдяване с кислород, кожата ни произвежда по-малко колаген и по-малко еластин.

И тук на помощ идват Biologique Recherche. Предпочитаният от много световни знаменитости и специалисти „Свети граал“ в света на козметиката. Уникалната марка е създател на персонализирания подход в козметологията. Нейните специалисти първи започват да третират кожата според нейното състояние и въвеждат запазения термин Skin Instant (моментно състояние на кожата), на база на който работят върху конкретните нужди на вашата кожа в момента. Продуктите са формулирани с много висока доза активни съставки от морски, растителен и биологичен произход, обработени със студени производствени технологии с цел максимално запазване на ценните вещества.

Една от сериите им продукти Серията VIPO2 е съсредоточена именно върху справяне с пораженията от замърсяването, благодарение на специфичния кислороден комплекс (Oxygenating Complex), който има значителна способност за разтваряне и транспортиране на О2. Той оксигенира обширно клетките и стимулира клетъчното дишане. Тоест, в замърсената градска среда, това е така нужната за кожата ни първа помощ, за да може да диша и върне блясъка си. Само в няколко стъпки, благодарение на това ултимативно оръжие против замърсяване, можете да възвърнете свежестта и баланса на кожата си. Серията VIPO2 на Biologique Recherche действа в три основни направления:

- ПРЕЧИСТВАНЕ: Елиминира частиците замърсители от повърхността на епидермиса.
-
ДЕТОКС: Неутрализира замърсителите, които се намират в кожата.
-
ЗАЩИТА: Формира щит против замърсяване, за да се предотврати депонирането на нови замърсители.

По този начин лесно ще се сдобием с така желаните от всяка дама:

Чиста и мека кожа: Сутрин и вечер е задължително да почистваме кожата на лицето си, ако искаме тя да е в добра форма, a oксигениращото почистващо мляко на Biologique Recherche Lait VIPO2 ще елиминира частиците замърсители от повърхността на епидермиса, благодарение на активните си съставки и ще ви помогне да свалите от лицето си не само грима, умората и напрежението, но и натрупаните върху лицето негативи от живота в градска среда, попили дълбоко в кожата.

Възвърнат баланс и хидратация на епидермиса: може да постигнете с Masque VIPO2. Тя е първи помощник за градските видове кожа, увредени от атмосферното замърсяване. Маската има овлажняващи активни съставки, благодарение на които неутрализира замърсителите, за да предотврати достигането им до клетките на кожата и намалява натрупването на оксидиращи протеини. Препоръчва се за състояния на кожата под стрес или със сивкав тен, а нека си признаем, момичета – това включва всички нас. Страхотен бонус е факта, че маската може да се съхранява и в хладилник и да я използвате и за охлаждане след излагане на слънце.

Сияен поглед: Грижата за тази деликатна зона е изключително важна. Там кожата е уязвима към увреждания, тъй като е пет пъти по-тънка от останалата част на лицето, а и е претоварена, тъй като очите ни мигат до 10 000 пъти на ден. Като резултат се появяват трите основни признака на преждевременното стареене: бръчки, торбички под очите и тъмни кръгове. И тук на помощ идва оксигениращият Crème Contour des Yeux VIPO2, който ще озари контура на очите ви. Препоръчва се за изморени състояния на кожата, с тъмни кръгове. Този продукт за грижа за кожата е насочен към проблемите на контура на очите, като намалява пигментацията на тъмните кръгове и появата на торбички. Има силата и да неутрализира замърсителите, за да ограничи достъпа им до клетките.

Здравословен и естествен блясък: Всички знаем колко е важен изборът на крем за лице, съобразен с нуждите и спецификата на кожата ни. Едно обаче е общо за всички, които живеем и работим в градска среда – тежките следи от замърсяването. Именно Crème VIPO2 е вашето силно оръжие против умора и замърсявания. Той регенерира епидермиса, улавя замърсяванията, стимулира клетъчната активност, детоксикира тъканите на кожата и унифицира тена. Анти-замърсяващото действие на Crème VIPO2 ще възвърне блясъка на кожата ви, ще изтрие умората, ще я подхрани и регенерира. Активните съставки в продукта работят в посока тонизиране на кожата и освежаване на тена, веднага щом се нанесе. Този крем против замърсяване предпазва епидермиса от външни атаки през целия ден. Подхранената кожа възвръща мекотата и блясъка си.

SOS защита за големите градове: Оксигениращият елискир за лице Fluide VIPO2 е истински усилвател на сиянието, който дава равномерен тен. Веднъж нанесен, признаците на умора са намалени, тенът е по-ясен, кожата е по-гладка и видимо по-красива. А именно от това имаме нужда, когато погледнем в огледалото – да видим сияние, а не повехнал тен. Fluide VIP O2 образува защитен филм против замърсяване върху повърхността на кожата, за да предотврати проникването на замърсители. Уникалната му формула, богата на антиоксидантни активни съставки, предпазва кожата от вътреклетъчен оксидативен стрес.

В серията VIP O2 на Biologique Recherche може да откриете още Emulsion Corps VIP O2 (оксигенираща емулсия за тяло, срещу замърсявания), Shampooing Traitant VIP O2 (грижа за скалпа с кислород и против замърсяване), Booster VIP O2 (оксигенираща и против замърсяванията микромасажна терапия).

Гамата на Biologique Recherche включва още над 180 продукта за лице, тяло и коса, за да може максимално да се обхване многообразието на различните състояния и типове кожа и да се предложи най-подходящото средство за решение на вашия конкретен проблем. Асортиментът на забележителната марка може да бъде открит само в партньорските центрове на бранда, където обучени специалисти ще изберат най-подходящата грижа за вас след определяне моментното състояние на кожата ви. По времето на социална изолация марката въведе и дистанционна диагностика: предварително попълване на анкета от страна на клиента и последващ видео разговор с топ-специалист, за да може професионалистите да продължат да окажат първа помощ на вашата кожа и да помогнат за адекватна грижа за нея, независмо от обстоятелствата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР