SOS грижа за кожата на ръцете

По време на пандемията и взимането на мерки срещу нея, кожата на ръцете ни е изложена на двойно по-голям риск

eva.bg 30 April 2020

Има защо да се е наложило твърдението, че ръцете са нашата визитната картичка. Красивите и поддържани ръце винаги правят мигновено впечатление, но, уви, много от нас неглижират грижата за тях. Ние дамите постоянно се образоваме по въпросите за красивата кожа, за това как да я поддържаме еластична и здрава, но усилията ни най-често са съсредоточени върху кожата на лицето. Затова много жени в лице могат да изглеждат с десет години по-млади от реалната си възраст, но често ръцете им издават малката им тайна.

Да, ръцете ни също стареят и, нещо повече, в момента те са изложени на много повече риск, заради още по-честото им миене и дезинфекциране по време на пандемията. Дерматолозите потвърждават, че заради засиленото използване на сапуни, дезинфектанти и всякакви алкохолни препарати, са се увеличили кожните проблеми и много хора си навличат неприятности като лющене, зачервяване, различни видове екземи и дерматити. Ето няколко прости правила, с които да обърнете повече внимание на ръцете си (не само сега, а и по принцип!).

Мийте ръцете си само с хладка вода

Водата изсушава кожата на ръцете, а горещата такава просто изсмуква целия й живот, правейки я зачервена, суха и предразположена към раздразнения. Сега, предвид страха от коронавируса, миенето на ръце с гореща вода може би е станало често срещано явление, но от дерматологична гледна точка е противопоказно. Затова ви съветваме да миете ръцете си с хладка вода. Веднага след измиването, преминете към…

Хидратация след всяко измиване

Особено сега, когато непрестанно се намираме над мивката, сапунисвайки ръцете си, трябва още повече да наблегнем на хидратацията на кожата на ръцете. Правете това след всяко измиване. Повярвайте, тази мъничка подробност в ритуала ви ще поддържа кожата на ръцете ви в чудесно състояние, няма да чувствате опъване и сърбеж.

Сега е важно да заложите на регенериращ крем, който съдържа дълбоко подхранващи съставки. Кремът за ръце и нокти от Iroha Nature е перфектният избор за целта и количество колкото лешникова ядка е достатъчно, за да осигурите на кожата си нужната грижа след измиване. Кремът е част от невероятната серия продукти Iroha Herb, която се осланя на най-иновативните тенденции в грижата за кожата. Кремът съдържа масло от семена на канабис, комбинирано с масла от ший и спирулина. Той е способен на истински чудеса! Кожата е както хидратирана, така и защитена. Кремът спира трансепидермалната загуба на вода, дълго след попиването му в кожата. Клетките са регенерирани, а неравностите са изгладени. За това допринася богатата на минерали и витамини формула.

Правете си подхранващи маски

Да, правилно прочетохте! И ръцете имат нужда от благата на подхранващите маски, които най-често свързваме с грижата за лицето или косата. Е, експертите от Iroha Nature създадоха невероятни маски за ръце, които просто ще ги преродят. Те ни предлагат анти-ейдж маска (с екстракт от перли, витамин Е, зелен чай, арбутин и 16 цветни плодови екстракта), подхранваща маска с праскова (с екстракт от помело, праскова, витамин Е, уреа и много други божествени съставки), съживяваща сухите и изтощени ръце, както и омекотяваща маска с арган (съчетаваща синергичното действие на масла от арган, макадамия, карите и 16 натурални екстракта и фитоестрогени).

Добрата новина е, че тези маски са изключително удобни. Те се съдържат в специални ръкавици, които слагате на ръцете си само за 15-20 минути, докато продължавате с ежедневния си график. Крайните резултати са впечатляващи.

Не забравяйте за слънцезащитата

Кожата на ръцете също е изложена на риск от вредните UV лъчи. Сега слънчевите дни започнаха да се увеличават, затова не е лошо да се сещате да защитавате и кожата на ръцете си, която рядко е скрита под дрехите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР