Истината е в хидратацията…

… а тя започва още от банята!

eva.bg 17 April 2020

Снимка: Instagram

За никоя грижеща се за себе си жена не е тайна, че красивата кожа е въпрос на правилните навици.Колкото повече се навлиза в тази тема, толкова повече се забелязва фактът, че експертите винаги стигат до един и същ ключов пункт: хидратация, хидратация, хидратация…

Истината е в хидратацията, заявява експертното мнение – и кожата ни има нужда от нея. Само повърхностния слой на кожата съдържа 20% вода! Затова използването на правилната овлажняваща козметика е необходимо, за да може клетките на кожата да извършват правилно своите процеси, а ние да се радваме на нейната еластичност и красота.

Погрешна е представата обаче, че хидратацията се изчерпва само до ежедневния крем, с който овлажняваме тялото си след сутрешния душ. Истината е, че хидратацията започва още в банята с козметиката, която използваме, докато се къпем. Това е онази хидратация, за която не се досещаме често, а е от изключително голямо значение. И тъй като всяка кожа е индивидуална, ключът е в това да открием най-подходящите продукти за нас, като се погрижим козметиката ни под душа да бъде перфектният хидратиращ арсенал за нашето тяло.

Сапун

Някои жени предпочитат да използват сапуни под душа. С избора си обаче трябва да внимават, тъй като много сапуни изсушават и дразнят кожата. Нашият фаворит за такъв тип продукт е Avène Intolerant Skin, който представлява твърд сапун за лице и тяло – перфектният избор в банята, защото финото почистване на кожата с него не я изсушава и не предизвиква дразнения, а предпазва повърхността й, има успокояващо действие и неутрално pH.

Душ гел

За дамите с по-чувствителна кожа не е препоръчително да използват сапун, а душ гел. Добре е да се залага на продукти, богати на естествени антиоксиданти, които са на полезна растителна база и не просто измиват, а и овлажняват кожата, оставяйки я нежна и спокойна. Затова се спираме на австралийската марка Aēsop и душ гела Aēsop Body Geranium Leaf, който подхранва в дълбочина и възстановява усещането а комфорт. Той е перфектен и за почитателките на дългите вани. Когато излезете, няма да имате неприятното усещане за опъване на кожата.

Олио за баня

Някои от нас, които са с по-суха кожа, се нуждаят спешно от много подхранващ измиващ продукт, който не рискува да предизвика раздразнения. Използването на душ олио е чудесно решение за този тип „капризна“ кожа, за която трудно се намира подходяща козметика. Олиото за баня Bioderma Atoderm Shower Oil е създадено именно за много сухата и раздразнена кожа (също и атопична или дерматична). То почиства ефективно, като осигурява хидратация на кожата за 24 часа, а хипоалергенната му формула е толкова толерантна, че се усеща като милувка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР