Всяка възраст има своя грим

Виртуален мастър клас по грим

Люба Вангелова 07 April 2020

Мишел Пфайфър

Снимка: Instagram

Връзката между грима и възрастта изисква осъзнат подход. Нали сте далеч от мисълта, че с подходящ грим ще си върнете излъчването на 25-годишна?! Дори и да успеете да го постигнете, как ще продължите да го правите всеки ден? Много по-важно е да изглеждате със здрава, отпочинала и свежа кожа.

Да, грим визията има възраст – вярно е 100%. Ако на 22 може да си сложите ярко червило в движение, то на 50 това действие изисква внимание и пълно присъствие в момента.

Виртуален мастър клас по грим

Няма нужда да си припомняте какви сте били преди години и какво сте правили с лицето си тогава. Важното е да виждате и да осъзнавате, че днес сте различна и е време да си създадете нова история. Като начало е добре зрително да се „нахраните“ с цветна естетика. Ще ви помогнат красивите естетични снимки на елегантни жени с грим.

За да знете какво да влезе в козметичния ви арсенал, трябва да се ръководите от едно правило: колкото повече напредва възрастта ви, толкова по-скъпа трябва да е козметиката ви. В младостта си може да си позволите всичко: разнасяте сенките с пръсти и готово. С годините качеството трябва да бъде добре обмислено.

Веждите – уви с всяка година те израстват с по-лоша форма и по-бавно. Така че, ако не се грижите за тях, допускате голяма грешка. Ножички, четка и задължително два цвята молив – по-светъл и по-тъмен, за да успявате да запълните различните цветове на косъмчетата. Качествена палитра за вежди също е винаги на помощ.

Тенът на кожата – с удоволствие може да се посветите на BB и на CC кремовете. Дълбоките бръчки така или иначе няма да може да скриете, затова е добре да изберете леки овлажняващи текстури. Днес кожата трябва да сияе – това е търсеният ефект от всички, защото така тя изглежда обгрижена и здрава. Така че добавете капка хайлайтър в тониращия си крем.

Ружът и възрастта – това е страшна история. Не си мислите, че ружът прави лицето да изглежда по-младо, нали? Не, то изглeжеда като болно. За да избегнете ефекта „клоунски скули“, нанасяйте го само с четка, която трябва да бъде възможно най-добрата.

Пудрата оставете на заден план – матовият финиш на лицето отдавна остана извън тенденциите, а с напредването на годините има свойството да им добавя още отгоре. Ценете естествената и жизнена визия.

За да направите красив грим на очите, трябва да се научите да „рисувате“ контур – горен, долен и между миглите. С възрастта това става все по-сложна задача, тъй като контурът става все „по-неуловим“. Най-добрите помощници са моливът за очи и сенки в кафяви нюанси. Още едно предизвикателство е избирането на спирала – не е доба идея тя да бъде за обем: с напредването на възрастта миглите стават все по-редки и тънки и затова те трябва да изглеждат по-деликатни.

Устните трябва да „обгрижвате“ с два-три цвята молив за устни: бледо розов, натурален и безцветен). Този продукт ви е нужен, за да направите контур, но не забележим и отчетлив, а такъв, който може да заличите с червилото. А матовите червила след една определена възраст не изглеждат съвсем добре.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР