Меган Маркъл и принц Хари закриват Инстаграм профила си

eva.bg 31 March 2020

Снимка: Getty Images

Днес, на 31 март, Меган и Хари официално се отделят от кралската фамилия и задълженията си към короната. Желанието им за независим живот, което изявиха през януари, е вече изпълнено.

Те закриват своя официален кралски профил в Инстаграм платформата, тъй като той бе създаден, за да държат в течение хората именно за кралските си ангажименти.

Вероятно и има проблем с това, че в него те използват семейната си титла като херцози на Съсекс, която превърнаха в лейбъла „Sussex royal“. Елизабет II наложи забрана на Меган и Хари да използват думата „royal“ („кралски“), след като вече са отделна единица от кралската фамилия. Така двамата трябваше да се откажат от името на марката си и да регистрират ново име както за официалния си сайт, така и за благотворителната си фондация, която продължават да развиват.

Изглежда, че поддържането на Инстаграм профил не влиза в плановете им и Меган и Хари решиха да се сбогуват с над 11 милиона последователи. В последния си пост те благодариха на всички за подкрепата и вдъхновението.

„В момента светът е толкова крехък. Но ние истински вярваме, че всеки от нас може да допринесе за положителна промяна на ситуацията. Може и да не ни виждате тук в платформата, но работата ни продължава. Благодарим ви за всичко, бяхте страхотни! Нямаме търпение скоро пак да осъществим връзка с вас. А дотогава се грижете за себе си и близките си“, написаха семейство Съсекс.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР