Дайте на себе си здраве, за да имате още много за раздаване

24 March 2020

За първи път светът попада в ситуация, при която до такава степен здравето на околните зависи от нас самите. Не, ние не сме лекари, но въпреки това животът на останалите е в ръцете ни.

Ако ние се предпазваме и сме здрави, ще помогнем не само на собственото си тяло, но и на по-уязвимите около нас, чиято имунна система не е в толкова добро състоняние.

Ако има нещо, на което може да ни научи пандемията от коронавирус, то е, че всички сме свързани и отговорността към нашето тяло е и отговорност към всички останали. Вече спряхме да се поздравяваме с „Приятен ден“, „Лека вечер“ или „Усмихнато утро“, а с простичкото „Бъди здрав“.

Сега повече от всякога имунната система има нужда от нашата отговорност.

ДетоксиФайв (DetoxiFive) е формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на естествените пречистващи и имуностимулиращи процеси в организма. Това са селен и висококачествени екстракти от мащерка, андрографис, леспедеза и репей. Продуктът допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Органичният Селен е изключително важен за организма. Оптимизира сърдечно-съдовата система и стимулира имунитета. С оглед на последните събития, свързани с COVID-19, се появи информация за ползите на селена като антиоксидант и способността му да предпазва организма от инфекции. Излязоха доста публикации, които вече доказаха връзката на селена с коронавируса. Неговият дефицит се оказа пряко свързан с високия риск от заразяване и обратно приемът на селен повишава съпротивителните сили на организма и се бори с РНК-то на самия вирус. Пример е теорията на проф. Диана Йонова и доцент В. Димитрова, според която самата инфекция е възникнала на места, където доказано има наличие на селенов дефицит.

Селенът е един изключително важен минерал, който е нужен за нормалната функция на тялото. Той играе важна роля за когнитивните функции, метаболизма, правилната функция на щитовидната жлеза, синтеза на ДНК и предпазва организма от оксидативен стрес и токсичния ефект на тежките метали. Селенът е нужен за плодовитостта както на мъжете, така и на жените. Той участва в редица процеси на имунната система.

Мащерката е особено полезна за белите дробове, така уязвими от коронаворуса. Използва се ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Тя притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие. Благоприятният й ефект се дължи на ценни етерични масла. Те биват абсорбирани от лигавицата, където стимулират жлезистите й клетки и власинките на епитела. Билката действа антибактериално и подобрява храносмилането.

Aндрографисът, известен още като „крал на горчивото”, е изключително силен имуностимулатор, който ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката. Андрографолидите в андрографиса имат мощно имуностимулиращо действие особено срещу вируси. Освен това намаляват вредата върху черния дроб от употребата на алкохол и някои лекарства.

Леспедезата пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. За разлика от повечето диуретици, които просто промиват пикочните пътища, леспедезата подобрява работата на гломерулите (клъбца от кръвоносни съдове). Те филтрират кръвта от отрови. Следователно билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта, от токсини и обменни разпадни продукти. Силен имуностимулатор е.

Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Действа и вътрешно чрез фитостеролите си, които подобряват мастната обмяна, и чрез жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични съставки. Активните вещества на репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото. Действа имуностимулиращо.

Погрижете се за себе си. Дайте си здраве, за да имате още много за раздаване!

ДетоксиФайв може да намерите в аптеките и онлайн на www.botanic.cc.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР