13 въпроса към... Саня Армутлиева

eva.bg 22 March 2020

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата на списание EVA за онлайн рубриката „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.

Саня Армутлиева е един от най-известните музикални продуценти у нас, създател и управител на „Вирджиния рекърдс“, откривател на таланти и една от жените с най-лъчезарните усмивки и непокорни къдрави коси, които познаваме. Сред последните й музикални инициативи е Sofia Songwriting Camp, която събира композитори, текстописци, музикални продуценти от цял свят, за да обменят опит и създават музика. Първото издание мина при голям успех - с 24 създадени парчета, от които 4 постигнаха международен успех. Второто издание трябваше да е през май месец, но предвид пандемията се отлага за есента. Повече информация може да откриете тук.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Принципно не съм прикрита, а доста пряма. Най-близкият ми човек е мъжът ми, разтворена книга съм и за дъщерите си, за мама, която обаче пазя, защото понякога трудно понася истината, и за няколко мили приятели.

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Злато е само понякога, когато пазиш хора, когато се грижиш за някого и когато мълчанието може да ти помогне да не нараниш друг човек, да избегнеш бедствие или война. Аз май съм бедна в този смисъл. За мен да имаш глас е по-златно, да изразяваш себе си без страх е много важно.

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Нямам. Нямам и нужда, и време да подреждам преживяванията си. Следвам си вълната, радвам се на живота в реално време и си уча уроците на крак.

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

Да вляза в музикалния бизнес на 21 години, вместо да се впусна в актьорска кариера. Без това решение животът ми щеше да е нещо съвсем друго – нямаше да срещна мъжа си, да имам тези две прекрасни момичета, да се вихря в нещо, което ми даде свобода, независимост, удовлетворение.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Музикален продуцент и мениджър или учителка.

Каква е вашата представа за щастието? А за нещастието?

Щастието е в онези минути, когато светът се отваря пред теб и имаш усещане, че всички негови сили се съюзяват в твоя полза и всичко става възможно. То е като вътрешен подскок, който може да трае и по-дълго от няколко минути, но се появява на тласъци, а през останалото време аз поне се опитвам да го очаквам с усмивка. Обективно погледнато щастието е резултат от красива заблуда и вяра в някакъв мит като любовта или успеха например, тогава забравяме много неща, дори това, че сме смъртни. Както мъжът ми казва: „Не се притеснявай, накрая нищо няма да е наред.“ Нещастието е в абсурда на човешкото състояние, в това, че сме крехки и че умираме. Въпросът е да преминем през живота щастливо заблудени, защото той е толкова хубав.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Къдрава, работлива, щастлива.

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Следвам артистите, за които работя, партньорски компании, медии, приятели и колеги. Скромна работа. Много бих искала дъщерите ми да ме допуснат до профилите си, но не ми се получава (смее се).

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Да пея като Били Холидей или като Мария Калас.

Може ли любовта да бъде безусловна?

Ако има условия, е нещо друго, не е любов. Затварям очи, представям си децата, баща им, мама и татко, брат ми, племенницата ми и ставам безусловна Саня на секундата.

За какво използвате парите си?

Инвестирам ги в развитие на талантливи хора и в образование.

С какво са свързани страховете ви?

С децата и тяхното бъдеще.

Kакво ви кара сутрин да ставате от леглото?

Една усмивка, която живее в мен и ми помага да обичам всеки ден, който имам и да го превръщам в нещо смислено.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР