Лебедите и делфините се върнаха във водите на Венеция

Изолацията има и позитивни страни за екологията

eva.bg 19 March 2020

Снимка: Twitter

Всички новини в момента са свързани с най-големия световен проблем – коронавируса и неговото разпространение. Оказва се обаче, че наложените мерки на изолация, ограничаването на излизания и сбирки, имат благоприятен ефект върху екологията.

Тъй като Италия се превърна в огнището на Европа, там ограниченията са безкомпромисни. Улиците на тази така посещавана от туристите страна, в момента са пусти.

Жителите на Венеция с изненада забелязаха, че водата в градските канали е станала невероятно бистра. Бе установено, че там са се завърнали рибите, лебедите и дори делфините.

С това можем да си направим изводите какво прави туризмът с околната среда. Хората, живеещи във Венеция, са категорични, че и броят на птиците се е увеличил. Това, че изолацията благоприятства околната среда, е една прекрасна новина, на фона на толкова много тревожност, с която ни залива информационният поток.

Говорителят на кмета на Венеция обясни причините за завръщането на дивата природа в града: „В момента водата позволява утайката да се задържа на дъното, тъй като няма трафик на лодки. В нормален ден лодките издигат утайката на повърхността и водите са постоянно замърсени“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР