Къде и как ще живеем в Космоса?

На този въпрос отговарят суперзвездите на астрофизиката и National Geographic

Силвия Канин 29 March 2020

Снимка: National Geographic/Cosmos Studio

Преди пътуването из Европа да се превърне в страшна задача, буквално и преносно, посетихме Париж, за да се запознаем с двама души с феноменална работа. Те са посланици на Космоса и на бъдещето. Това са Ан Друян и Нийл Деграс Тайсън.

Тя е жената отговорна за това песента на Валя Балканска да се носи из безкрайната Вселена. Ан е била креативен директор на златната плоча на борда на Вояджър, която съдържа записи на звуци и снимки, които изобразяват многообразието на земния живот.

Той пък е суперзвездата на астрофизиката с медал от НАСА. NASA Distinguished Public Service Medal е гордост за Нийл, който попада в някои от най-популярните шоу продукции като„Теория за големия взрив“, „Бруклин 99“ и „Семейство Симпсън“ като самия себе си.


Това, което свързва двамата е третият сезон на знаменитата научна поредица „КОСМОС“, на която Ан е създател, а Нийл е водещ.

КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ е епично приключение създадено от покойния Карл Сейгън, един от най-великите астрофизици на нашето време, и съпруг на Ан. Поредицата, която използва науката като свой най-силен инструмент, е за всички, които се вълнуват от бъдещето, за тези, които търсят отговори, за тези които се опитват да формулират в главите си някои много екзистенциални въпроси. Подходът на създателите е различен от този на другите създатели на документални филми. В поредицата има драма, върховни кинофекти, забележителна музика и уникално разказани истории.

 

КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ е една визия за бъдещето, която все още бихме могли да постигнем, ако притежаваме мъдростта и волята да действаме според онова, което ни казват учените“, казва Ан Друян.

Всички, които искат да пътуват в Космоса могат да го направят на 29-и март от 22 часа по
National Geographic.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР