Здраве и красота от зелените микроводорасли

Поемани ежедневно под различна форма, продуктите от микроводорасли подсилват организма в борбата му срещу ефектите от стреса и непълноценното хранене

eva.bg 08 September 2021

Блестящата коса, гладката и нежна кожа, елегантната фигура - идеалът на съвременната жена, до голяма степен зависят и от това, с което се храним. Трябва да си дадем сметка, че вечното надбягване с часовника не ни позволява да обърнем сериозно внимание на пълноценното хранене. Резултатът? Умора, наднормено тегло и в крайна сметка - повяхнала външност. Днес, когато ползата от балансирано и рационално хранене е очевидна, цивилизованият човек се опитва да компенсира "празнотите" в храненето. И тъй като много от нас не могат да променят начина си на живот, шансът е да се обърнем към природата.

Ползата от присъствието на плодове и зеленчуци в ежедневния ни хранителен режим е добре известна, но от вниманието ни несправедливо убягват необикновените свойства на други природни продукти - зелените микроводорасли, прародители на всички съвременни растения.

Полезните свойства на водораслите са познати още от древността. Те съдържат в концентриран вид веществата, които гарантират на човешкия организъм оптимална кондиция - белтъчини, аминокиселини, хлорофил, минерали и витамини. Лечителите в древен Китай са ги препоръчвали при витаминна недостатъчност. Използвали са ги някои народи в Европа, маите и ацтеките в Централна и Южна Америка.

Микроводораслите притежават изключително висок коефициент на поглъщане на слънчева енергия, въглероден двуокис, органични и неорганични вещества от биосредата, който надвишава над 10 пъти коефициента на култивираните растителни култури. Съдържанието на белтъци и хлорофил в стойностно отношение е 10 пъти повече от това в зърнените култури и зеленчуците. Витаминното съдържание на микроводораслите е значително по-високо от това на много растителни и животински видове.

Обяснима е популярността на микроводораслите сред привържениците на здравословен начин на живот по света. Поемани ежедневно под различна форма (от таблетки до прахове) и в разнообразни комбинации (самостоятелно или като витаминни "коктейли"), продуктите от микроводорасли подсилват организма в борбата му срещу ефектите от стреса и непълноценното хранене като компенсират недостига на жизненоважни съставки в храната.

Ползата за нашето здраве, а оттам и за външния ни вид, е очевидна:

- подобрено храносмилане;
- регулирано телесно тегло;
- повишена работоспособност;
- намаляване на умствената преумора;
- по-лесно възстановяване след боледуване;
- подсилена имунна защита;
- благотворен ефект върху кожата, косата и ноктите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР