Охраната на Меган и Хари може да достигне 20 милиона годишно

eva.bg 25 February 2020

Снимка: getty images/guliver

Драмите и проблемите около оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от кралския двор продължават. След като преди броени дни стана ясно, че на двамата им е забранено да използват Sussex royal като име за сайта си или брандиране на артикули и инициативи, сега на преден план е казусът с охраната им.

Оказва се, че желанието на двамата да водят по-нормален живот, свързан с пътуване докъдето си искат, престой където си искат и обикаляне където си искат... е истински кошмар за охранителите им. През последния месец двамата са пътували няколко пъти със самолет до различни дестинации, което също е свързано с осигуряването на специални мерки за сигурност.

Ако преди се смяташе, че охраната им може да струва от 3 до 6 милиона паунда годишно, то сега специалисти изчисляват, че сумата всъщност ще е драстично по-голяма, достигайки до 20 милиона. Причината – трябвало да се повиши броят на охранителите им до 12 души, като всеки от тях получава заплата £106 000.

Големият въпрос е кой ще плаща за всички тези разходи. Според медиите на Острова Меган и Хари държали британската корона да поеме охраната им, но всъщност все още този казус ще се обсъжда и ще трябва да се договорят както мерките за сигурност и цената им, така и кой в крайна сметка ще ги поеме.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР