И Шрек ви обича

eva.bg 13 February 2020

Константин Икономов в ролята на Шрек

Снимка: Светослав Николов-Чапи, Александър-Богдан Томпсън

Шрек е онова зелено чудовище, което живее в блатото, а характерът му е тежък като стъпките му. По приказната логика той се влюбва в най-красивата принцеса, по-красива от Пепеляшка и Снежанка – Фиона. Изненадващо и тя се влюбва в него, може би защото намира, че двамата имат нещо общо.

Тази странна любовна история, която познаваме от анимационния филм на Dreamworks, от 14 февруари се пренася на сцената на Софийската опера и балет в бродуейския мюзикъл „Шрек”. За да го постави в София от Щатите пристигна режисьорът Уест Хайлър, който вече направи един прекрасен мюзикъл в Столичния куклен театър – „Авеню Q”. В главните роли ще се редуват два екипа: Константин Икономов и Атанас Йонков за Шрек, Весела Делчева и Кръстина Кокорска за Фиона, Боян Арсов и Цветелин Павлов за Магарето.

През февруари ще има общо шест представления, включително дневни в датите от 14-и до 18-и, четири ще има през май и на 25 и 26 август представлението ще гостува в Летния театър във Варна.

А за онези, които мислят, че историята е детска/младежка, ще припомним великия Пушкин: „Любов, пред тебе всяка възраст е покорна.” Важи както при хората, така и при чудовищата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР