История в портрети – 40 жени, променили България

eva.bg 06 February 2020

Портретите от книгата „Аз съм българка” заживяват свой живот в изложбата „История в портрети – 40 жени, променили България”.

40 знакови художнички създават несравними портрети на 40 българки, които всеки трябва да познава. В края на 2019 г. се появи специалното издание „Аз съм българка” от Петя Александрова и Капка Кънева. В него оживяват 40 невероятни истории, а 40 знакови български художнички предадоха образите на Венета Ботева, Леда Милева, Яна Язова, Цветана Табакова, Ива-Ваня, Вела Живкова-Благоева, Мара Белчева и други – познати и непознати имена от историята ни – по свой начин.

След успешната премиера на книгата с участието на журналистката и телевизионна водеща Анна Ангелова и създателката на Фондация „Детски книги” Валентина Стоева, неповторимите портрети поемат свой собствен път – с изложбата История в портрети 40 жени, променили България” и като отделни визуални разкази за онези жени със смели идеи и хвъркати мечти, с които се променя и историята ни.

От 6 до 22 февруари те могат да бъдат видени в галерия „Ракурси” (ул. „Хан Крум 4А”), а откриването на изложбата ще се състои на 6 февруари от 18,30 ч.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР