Принц Хари: Стигна се дотук, защото нямахме друг избор

eva.bg 20 January 2020

Снимка: getty images

След официалното изявление на кралица Елизабет II, което постанови, че Меган Маркъл и принц Хари могат да удовлетворят желанието си да се оттеглят от кралските си задължения, като губят титлите си „Кралско височество“ и нямат право официално да представляват кралицата, Хари проговори за пръв път за ситуацията.

На официалната вечеря на благотворителната организаци Sentebale Хари произнесе дълга реч, която после намери място и в официалния им Instagram профил с Меган:

Със сигурност сте изчели и чули много по случая... Но трябва да чуете истината от самия мен – няма да говоря като принц или пък херцог, а като Хари, човекът, когото много от вас са гледали как расте през тези 35 години.

Трябва да стане ясно, че Великобритания ще си остане моят дом и винаги ще обичам страната си. Вярвам, че сте ме опознали достатъчно добре през всичките тези години, за да ми се доверите в избора ми за съпруга. Защото тя има същите ценности, каквито имам и аз, ние гледаме в една посока. И тя е жената, в която се влюбих. Двамата направихме всичко възможно да изпълним дълга си към страната. В момента, в който се оженихме, бяхме щастливи да й служим. Затова ме натъжава, че трябваше да се стигне дотук.

Решението ни да се оттеглим не е спонтанно. Това е резултат на месеци размишления, разговори и предизвикателства. Знам, че невинаги съм бил прав, но трябва да разберете, че ако сме стигнали дотук, то не сме имали друг избор. Искам да изясня и това, че с Меган опитахме всичко. Искахме да служим на кралицата, на Общността на нациите, аз да спазвам своите военни задължения – искахме да направим всичко това без публично финансиране. Оказа се, че това не е възможно“, каза Хари.

Той допълни още, че продължава да стои твърдо зад решението си, тъй като е уверен, че това ще осигури на него, Меган и Арчи по-спокоен живот. Припомняме, че Меган и Хари връщат на короната 2,4 милиона лири, изразходвани за ремонта на резиденцията Фрогмор котидж, където се нанесоха след раждането на Арчи. Семейство Съсекс бе остро критикувано за този ремонт, платен с парите на данъкоплатците. 

Вижте цялата реч в следващото видео.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) на

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР