Мишел Обама: Исках собствен живот. Исках да се почувствам осъществена.

Честит рожден ден на Мишел Обама!

eva.bg 17 January 2020

Снимка: getty images

Днес Мишел Обама, бивша Първа дама на САЩ, съпруга на 44-ият президент на САЩ и жената, съумяла да спечели толкова много сърца, навършва 56 години.

Да обичаш Мишел Обама не е въпрос на избор. Това е нещо, което се случва толкова естествено и така те завладява, че ти остава усещането за среща с необикновена сила. И всичко това се дължи на способността й да завладява човешките сърца, да движи пространства, хора и енергия около себе си – тя притежава изключителна сила. И безценното е, че даде толкова много сила и кураж на жените по целия свят!“, това написа Бионсе в портрет на Мишел Обама за списание Time и извънредното му издание, посветено на хората, които променят света.

В края на миналата година излезе вълнуващата автобиография на Първата Лейди, носеща заглавието „Моята история“. От детството си в Чикаго и сблъсъците си с расизма, до запознанството с Барак Обама и влизането в Белия дом, вътре тя искрено говори за всичко, през което е минала.

Мишел работи усилено върху себе си и това, което иска да бъде, за да може днес да не бъде запомнена просто като жената до президента.

Размишлявах какво бих могла да правя, какви умения бих могла да имам.Интересуваше ме възможността да работя за някоя фондация или организация с идеална цел. Исках да помагам на деца в неравностойно положение. Питах се дали мога да си намеря работа, която да ангажира ума ми и в същото време да ми оставя достатъчно време да върша доброволческа дейност, да се занимавам с изкуство или да имам деца. С две думи, исках собствен живот. Исках да се почувствам осъществена.“, пише в мемоарите си Мишел.

И не е разочаровала себе си. Честит рожден ден на Мишел Обама!

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР