Златен глобус за Брад Пит и Хоакин Финикс

Военната драма на Сам Менденс „1917“ и „Имало едно време... в Холивуд“ спечелиха в топ категориите

eva.bg 06 January 2020

Брад Пит

Снимка: guiliver/getty images

Двама любими и талантливи актьори, които ни спечелиха с ролите си в последните им филми, заслужено си тръгнаха с награди Златен глобус от приключилата преди броени часове церемония.

Брад Пит бе удостоен със статуетката за поддържаща мъжка роля за играта си в „Имало едно време... в Холивуд“, а Хоакин Финикс грабна приза за главна мъжка роля за уникалната си трансформация в кожата на Жокера.

Ако трябва да резюмираме вечерта в топ заглавия обаче, два филма се очертават като големи победители, защото спечелиха статуетки в топ категориите. Единият е военната драма „1917“ на Сам Менденс, която едва преди няколко дни се завъртя на голям екран отвъд Океана. Тя спечели трофеи за най-добър филм в категорията драма и за най-добър режисьор.

В категорията за комедия/мюзикъл победител се оказа „Имало едно време... в Холивуд“. Тарантино загуби в битката за режисура, но пък спечели приз за оригинален сценарий.

По отношение на дамите Рене Залуегър бе отличена за главна женска роля за Джуди“, Лора Дърн за второстепенна женска роля за “Marriage Story”.Тук изненади в общи линии нямаше.

Изненадата на вечерта, както и най-голям губещ, се оказа стрийминг платформата Netflix. Те можеха да се похвалят с най-голям брой номинации за Златен глобус - цели 34, сред които шест за “Marriage Story” и пет за „Ирландецът“ на Скорсезе, но в крайна сметка след края на церемонията записаха скромните две победи. А именно – за Лора Дърн в “Marriage Story”, както и за Оливия Колман в “The Crown”, която бе отличена като най-добра актриса в тв драма.

По отношение на телевизионните отличия, съвсем очаквано „Чернобил“ на HBO спечели за мини сериал, а другата им топ продукция от изминалата година - “Succession”, бе отличена за най-добра тв драма.

За огромно съжаление на продуцентите от Apple нито Дженифър Анистън, нито колежката й Рийз Уидърспун могат да се похвалят с приз за топ сериала им “Morning Show”, въпреки че бяха номинирани. Пълен списък с победителите може да откриете тук, а снимки от церемонията може да видите в галерията ни.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР