Прекрасните неща, случили се по света през 2019 г.

eva.bg 31 December 2019

Усмихнатите хора от The Happy Broadcast ни казват да забравим всички лоши новини, всички неприятни неща, с които сме се сблъскали през 2019 г., показвайки ни най-прекрасните факти по света от изминалата година.

Нека започнем новата 2020 г. с малко позитивна енергия!

През 2019 г. в Южна Корея започнаха да се организират диско партита през деня, предназначени за възрастни хора, които страдат от деменция или пък са самотни.

Швеция стартира страхотна кампания през изминалата година. Донорите на кръв получават текстово съобщение всеки път, когато кръвта им е спасила нечий живот.

Индиецът Джадав Пайенг засажда в продължение на 35 години по едно дърво. Той се прочу по света с това през последните няколко години, а през изминалата стана всеизвестен факт, че един човек, със собствените си две ръце, е създал гора, по-голяма от размерите на Сентръл Парк.

 Холандия официално стана първата страна, в която няма бездомни кучета.

Бебетата слончета вече няма да бъдат взимани от Африка, за да се продават в цирка или в зоологическите градини, след като през 2019-а година е направена почти пълна забрана за подобна дейност.

В Рим вече можем да плащаме за билети за метро с предаването на пластмасови бутилки. До момента над 350, 000 бутилки са вече рециклирани!

През 2019 г. Тереса Качиндамото, ръководител на една от най-големите области в Малави, постигна огромен успех в борбата с принудителните бракове на малки момичета. За изминалата година тя е успяла да анулира 1500 брака с деца, обявявайки това за незаконно. Тя връща малките момичета обратно в училище.

 Карен Уленбек стана първата жена, спечелила някога престижната награда по математика „Абел“, наричана „математически Нобел“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР